ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Πρωταγωνιστές στους δρόμους οι διαδηλωτές

Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, το κεντρικό συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)

Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004

Αγωνιστικός, ταξικός άνεμος πνέει σε όλη της χώρα, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται σε δεκάδες νομούς τα εργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Χιλιάδες εργάτες, άνεργοι, γυναίκες, νέοι θα διαδηλώσουν σήμερα ενάντια στην ανεργία, στη λιτότητα και την ακρίβεια. Μαζί τους θα διαδηλώσουν στην επαρχία και οι αγρότες, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Παλεύουν για ουσιαστικές αυξήσεις, για σταθερή δουλιά, για την προστασία των ανέργων, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, για δημόσια, πραγματικά δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Υψώνουν μέτωπο ενάντια συνολικά σε αυτή την πολιτική και στο βάρβαρο και απάνθρωπο αντεργατικό καθεστώς που οικοδομεί για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία.

Με αμείωτη ένταση και χτες δόθηκε από τις ταξικές δυνάμεις η μάχη της ενημέρωσης για τα σημερινά συλλαλητήρια. Σε χώρους δουλιάς αλλά και σε μαζικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απευθύνει στους επαγγελματοβιοτέχνες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Η ΤΑΔΗΣΥ απευθύνει ανάλογο κάλεσμα στους δημόσιους υπάλληλους και η ΔΑΣ - ΟΤΑ στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ καλεί επίσης η Συντονιστική Επιτροπή των Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων. Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος στα σημερινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Στις εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια προστίθενται και οι αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΠΟΕΤΕΠ) - ΑΕΙ και του Συλλόγου Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΤΕΠ).

Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Σουηδία

Το Συνδικάτο ΣΕΚΟ Στοκχόλμης έστειλε στο ΠΑΜΕ το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης:

«Το συνδικάτο των οδηγών του Μετρό της Στοκχόλμης θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο ΠΑΜΕ και σε όλους τους εργάτες που θα βγουν στους δρόμους στις 9 Δεκέμβρη.

Ο αγώνας σας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και τις επανειλημμένες επιθέσεις του κεφαλαίου και των καπιταλιστών στην εργατική τάξη είναι και δικός μας αγώνας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης (2011-06-10 00:00:00.0)
Παναναπηρική συγκέντρωση την Τρίτη (2006-11-09 00:00:00.0)
Σήμερα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους ανέργους (2003-06-05 00:00:00.0)
«Δεν παζαρεύουμε τίποτα» (2002-03-15 00:00:00.0)
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ στις αντιλαϊκές πολιτικές (2002-02-01 00:00:00.0)