Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παναναπηρική συγκέντρωση την Τρίτη

Μεγάλη παναναπηρική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας προγραμματίζει για την ερχόμενη Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους άνεργους, τους μαθητές και φοιτητές, τους συνταξιούχους, να απαντήσουν στην κοροϊδία με τις διάφορες προκηρύξεις του νόμου 2643 που στο μόνο ουσιαστικά που χρησίμευσαν ήταν στους μηχανισμούς όλων των κυβερνήσεων και του παραμάγαζου της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), για εκμετάλλευση της ανάγκης για δουλιά των τυφλών και των αναπήρων. Αφού πέρα από κάποιες ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν, η αναμονή των προκηρύξεων ήταν το άλλοθι για τη γιγάντωση της ανεργίας. Αλλά και να διαδηλώσουν ενάντια στη συμπαιγνία για το σχέδιο νόμου για την Κάρτα Αναπηρίας που αποτελεί εργαλείο περικοπών σε επιδόματα και παροχές αναπήρων.

Καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να παλέψουν ανάμεσα σε άλλα για άμεση πρόσληψη όλων των άνεργων αναπήρων με ευθύνη του κράτους. Να προσλαμβάνονται οι ανάπηροι ικανοί προς εργασία με την αποφοίτησή τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο. Να σταματήσουν να πληρώνουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ, να μετατραπούν σε δημόσιες επαγγελματικές σχολές με δικαίωμα εισαγωγής και αυτών που δεν έχουν απολυτήριο λυκείου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ