Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απροκάλυπτη ενθάρρυνση των επιχειρήσεων Υγείας

Τα εγκαίνια του νέου τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής στον Ιατρικό Ομιλο Αθηνών του Γιώργου Αποστολόπουλου χρησιμοποίησε χτες ως βήμα ο υπουργός Υγείας, για να επαναλάβει την προσήλωσή του στη Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

«Να αφήσουμε τις προκαταλήψεις και να φέρουμε πιο κοντά το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης - αυτό παίζει σημαντικό ρόλο - από εκεί ξεκινάει η πρόοδος», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος ήταν πιο αποκαλυπτικός: «Το σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας. Ο Ελληνας απαιτεί υπηρεσίες Υγείας ποιοτικές και δεν κάνει διάκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ή αν είναι ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ».

Τόσο η παρουσία όσο και οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια μονάδας υψηλής τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα καταδείχνουν ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις στον ευρύτερο χώρο της Υγείας έχουν την ενθάρρυνση και τις ευλογίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιχείρησε να δικαιολογήσει την επενδυτική απραξία του Δημοσίου στην υψηλή τεχνολογία, αποδίδοντάς τη στη... γραφειοκρατία!

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιχειρηματικοί διαγκωνισμοί για την κατάκτηση επίκαιρων θέσεων ενόψει των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στην Υγεία. Την περασμένη Δευτέρα η EUROMEDICA εξαγόρασε το 49% του Διαγνωστικού Κέντρου EUROMED ΕΠΕ, που βρίσκεται στο Παλιό Φάληρο, με τη φιλοδοξία να έχει καλύψει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Νότια Προάστια.

Στην ίδια περιοχή σε δευτεροβάθμιο επίπεδο επενδύει και το «Υγεία» μέσω της συμφωνίας με τον Ερυθρό Σταυρό. Σήμερα, το σωματείο των εργαζομένων στο Ασκληπιείο της Βούλας οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή φορέων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με θέμα την εκποίηση του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ