Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να μη λείψει κανείς από τη Γενική Συνέλευση

Την Κυριακή, στις 9 π.μ., στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη)

«Δεν ξεχνάμε ότι τίποτα ποτέ δε μας χάρισαν και δε θα μας χαρίσουν. Ο,τι κερδίσαμε το πήραμε με αγώνες και αμέτρητες θυσίες». Μ' αυτή την επισήμανση το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί κάθε εργάτη του κλάδου, Ελληνα και μετανάστη, κάθε ηλικίας, να μη λείψει από τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 12 Νοέμβρη, στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη), στις 9 π.μ.

Στόχος της συνέλευσης είναι η οργάνωση του αγωνιστικού προγράμματος δράσης του κλάδου για το επόμενο διάστημα, καθώς η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου εκφράζεται στη διαρκή χειροτέρευση των όρων εργασίας και ζωής των εργαζομένων. Με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει το τελευταίο διάστημα μια σειρά αντεργατικές ρυθμίσεις. Είναι χαρακτηριστικές οι ανατροπές που ήδη μεθοδεύονται στην Κοινωνική Ασφάλιση: «Είναι ήδη αποφασισμένα: Επανάκριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Αύξηση των εισφορών των εργατών και μείωση των εργοδοτικών. Κατάργηση της κατώτερης σύνταξης. Συγχωνεύσεις των επικουρικών ταμείων. Τζογάρισμα των αποθεματικών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και τα εργασιακά δικαιώματα των οικοδόμων, συνολικά των εργαζομένων: «Κρατώντας τους μετανάστες σε μόνιμη ομηρία, με την προώθηση της οδηγίας Μπολκενστάιν, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την απαγόρευση των απεργιών και διαδηλώσεων, σκοπεύουν να δώσουν νέα σκληρά χτυπήματα στο μεροκάματο, στις εργασιακές σχέσεις, στη δυνατότητα του εργατικού κινήματος να διεκδικεί». Γι' αυτό και η συμμετοχή κάθε οικοδόμου όχι μόνο στη συνέλευση, αλλά συνολικά στην πάλη, με σκοπό την ενίσχυση του οικοδομικού και γενικά του εργατικού κινήματος, είναι επιβεβλημένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ