Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Αδικα καρτεράτε να λυγίσουμε..!»

Ιδιαίτερα μαζικές και μαχητικές οι χτεσινές περιφερειακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες

Κατάμεστη και η αίθουσα του ΕΚΘ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Κατάμεστη και η αίθουσα του ΕΚΘ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
«Αδικα καρτεράτε για να λυγίσουμε, το δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουμε»! Το σύνθημα αυτό έκαναν και χτες πράξη χιλιάδες συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν μαζικές, δυναμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Λάρισα. Κατήγγειλαν την πολιτική των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων που καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Διεκδίκησαν αποφασιστικά 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πάταξη της ακρίβειας, δωρεάν φάρμακα, βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επίδομα θέρμανσης. Δήλωσαν την απόφασή τους για κοινό συντονισμένο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εξελισσόμενη αντιασφαλιστική επίθεση.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που οργάνωσαν οι οχτώ Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ χαιρέτισε ο Δήμος Κουμπούρης. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου, παρότι οι συνταξιούχοι είχαν έγκαιρα ενημερώσει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για την κινητοποίηση, εκείνος απουσίαζε. Οι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος δήλωσε ότι θα οριστεί ραντεβού με τον υπουργό μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Κινητοποιήσεις πρωτόγνωρες σε όγκο

Η κεφαλή της πορείας στην Αθήνα
Η κεφαλή της πορείας στην Αθήνα
Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση των συνταξιούχων της Μακεδονίας και της Θράκης έγινε στο ΕΚΘ, όπου μίλησε ο Μ. Πολίτης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων από Κατερίνη, Λιτόχωρο, Γιαννιτσά, Βέροια, Κιλκίς, κ.α. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης. Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που έγινε και στην Καβάλα, με τη συμμετοχή συνταξιούχων από Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή και Εβρο. Στη συγκέντρωση, που έγινε στο ΕΚΚ, μίλησε ο Π. Ροδάς πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι τη Νομαρχία Καβάλας, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

Μια από τις μεγαλύτερες σε όγκο κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια ήταν η χτεσινή των συνταξιούχων της Θεσσαλίας στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες αγωνιστές από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, ενώ συμμετείχαν και συνταξιούχοι από τη Φθιώτιδα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μαν. Ραλλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και Δημοσίου από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τη Μαγνησία, την Καρδίτσα και τη Φθιώτιδα. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ και στη συνέχεια παρέδωσαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους στη Νομαρχία της Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις αύριο στις μεγάλες πόλεις (2005-02-23 00:00:00.0)
Συντονίζονται και συνεχίζουν (2002-02-27 00:00:00.0)
"Βούιξε" όλη η Ελλάδα (1996-11-08 00:00:00.0)
Αντιστέκονται και αντεπιτίθενται (1996-11-07 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι συνταξιούχοι (1996-11-05 00:00:00.0)
Αισιόδοξα μηνύματα για τις κινητοποιήσεις (1996-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ