Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αισιόδοξα μηνύματα για τις κινητοποιήσεις

"Οργώνουν" τη χώρα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων για την επιτυχία των κινητοποιήσεων στις 7 Νοέμβρη 1996, με τις οποίες θα απαντήσουν στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ, ενώ έχει δηλώσει αγωνιστικό "παρών" και η Ομοσπονδία Ναυτικών. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε εφτά περιφέρειες:

Στην Αθήνα θα γίνει η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ. Τα συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά με ανακοίνωσή τους καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση ώστε να "βουίξει η πλατεία".

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων θα γίνει στον κινηματογράφο "Γαλαξίας" της Λάρισας,ώρα 10 πμ. Η απόφαση για τη συγκέντρωση πάρθηκε σε σύσκεψη σωματείων της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και της Ελασσόνας, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική, που και μετά τις πρόσφατες εκλογές εξακολουθεί τη σκληρή λιτότητα, και τονίστηκε ότι οι συνταξιούχοι μόνο με τον αγώνα και την ενότητα θα βρουν λύση στα προβλήματά τους.

Στην Καβάλα θα γίνει η συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ώρα 10.30 πμ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να μη λείψει κανείς.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Λέσβου οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης,ώρα 10 πμ, και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος. Την Τρίτη,5 Νοέμβρη 1996, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ Λέσβου θα επισκεφθεί τον Παπάδο και το Σκόπελο της Γέρας για ενημέρωση των συνταξιούχων.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ