Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις φοιτητών

"Ταρακουνήθηκε" χτες η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη (ΠΦΛ) Θεσσαλονίκης από τη μαχητική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι φοιτητές Φυσικού, Θεάτρου και άλλων σχολών μαζί με τους Οικότροφους των Εστιών, διεκδικώντας άμεση κάλυψη των αναγκών σίτισης, βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού και σίτιση όλες τις μέρες της βδομάδας.

Από νωρίς οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΠΦΛ και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό. Στη συνέχεια με συνθήματα "15% τώρα στην παιδεία", "400 φράγκα κοστίζει το φαϊ μας, υπουργέ κατέβα να φας κι εσύ μαζί μας", μπήκαν μέσα στο εστιατόριο και πήγαν στο Διευθυντή της Λέσχης για να επιδώσουν τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Διεύθυνση της Λέσχης, καθημερινά σιτίζονται περισσότεροι από 13.000 φοιτητές, "δικαιούχοι" θεωρούνται 4.000 φοιτητές, ενώ αποκαλύφθηκε πως καθημερινά δίνονται στις Εστίες χρήματα για 1.500 μερίδες φαγητού! Οι φοιτητές απαίτησαν την άμεση κάλυψη των αναγκών για τη σίτιση όλων των φοιτητών που πηγαίνουν στα εστιατόρια της Λέσχης και αναβάθμιση του φαγητού. Προειδοποίησαν πως δε θα δεχτούν παραπέρα περικοπή της μερίδας, απαιτώντας η λειτουργία της Λέσχης να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου με δικαίωμα ελέγχου και από τους φοιτητές.

Το επόμενο ραντεβού των φοιτητών ορίστηκε για την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου, όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στα Γιάννενα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή πορεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι φοιτητές με τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους έδωσαν μια πρώτη απάντηση στη συντηρητική πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε από τις ΓΣ του Μαθηματικού και του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Ψυχολογίας, αλλά συμμετείχαν και φοιτητές των υπόλοιπων σχολών του Πανεπιστημίου, οι οποίες ή δεν πραγματοποίησαν ΓΣ ή οι δυνάμεις του "αριστερού" και "δεξιού" διέλυσαν τις ΓΣ.

Στην πορεία κυριάρχησαν συνθήματα για τη διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας και για τη δουλική υποταγή της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στη Νομαρχία Ιωαννίνων, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στο νομάρχη.

Τέλος, στην Αθήνα σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΔΣ του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Μαθηματικού οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στις 12 μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ την Πέμπτη στις 12 μ το ΔΣ της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο στράτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ