Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μάλιστα, κύριε Λαμπράκη"

Την υποταγή τους στον Χρ. Λαμπράκη δήλωσαν, χτες, μέλη της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής, στην τελευταία μέρα του συνεδρίου τους. Αποφασίζοντας να παραβρεθούν στην έναρξη του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας στο Μέγαρο Μουσικής, νομιμοποιούν και στηρίζουν τις αυθαιρεσίες του μεγαλοεπιχειρηματία στο Πάρκο Ελευθερίας. Επίσης, ενώ αρχικά αποφάσισαν, ομόφωνα, κινητοποίηση τις μέρες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στη συνέχεια, το "ξέχασαν".

Συγκεκριμένα: Χτες, δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου της ΤΕΔΚΝΑ, η πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου κατήγγειλε τον υπουργό Εσωτερικών για το μάθημα επιβολής πρόσθετων φόρων, που έκανε στους αιρετούς την πρώτη μέρα του συνεδρίου. Επίσης, τον κατήγγειλε, επειδή την ώρα που ο ίδιος έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε στην ηγεσία της ΚΕΔΚΕ το πετσόκομμα των κονδυλίων της ΤΑ. Επισήμανε, μάλιστα, ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα μέλη της ΚΕΔΚΕ, που δεν ενημέρωσαν την ΤΕΔΚΝΑ για τη συνάντηση και τις κυβερνητικές προθέσεις, την υποτίμησαν. Σημείωσε ότι οι δύο Ενώσεις βρίσκονται σε νάρκη, ενώ τα προβλήματα της ΤΑ είναι μεγάλα. Υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε, είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση οι αιρετοί να διεξάγουν την έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη, όπως αποφάσισε η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης. Κάλεσε, επίσης, τους δήμους, τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου που θα παρίσταται και ο υπουργός Εσωτερικών, να οργανώσουν έξω από το χώρο του συνεδρίου (στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) κινητοποίηση μαζί με τους δημότες. "Αν δεν αγωνιστούμε, τόνισε, οδεύουμε προς τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΤΑ".

Ραγιάδες

Η πρόταση για κινητοποίηση, αρχικά, ψηφίστηκε ομόφωνα. Ομως, στη συνέχεια, κυριολεκτικά χάθηκε, ύστερα από διάφορες παλινωδίες και παρεμβάσεις. Η συζήτηση της πρότασης, να μη νομιμοποιήσουν οι αιρετοί τις αυθαιρεσίες του Λαμπράκη, διανθίστηκε από σκηνικά απείρου κάλλους. Ο προσκείμενος στο ΣΥΝ, δήμαρχος Καισαριανής Θ. Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι διαφωνεί με την απόφαση της ΚΕΔΚΕ και ότι ο ίδιος δε θα πάει, αλλά δεν τόλμησε να προχωρήσει παρακάτω. Ο προσκείμενος στο ΣΥΝ, δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Μυστακόπουλος,που έχει συνυπογράψει την έκκληση των κομμουνιστών δημάρχων να μην γίνει η έναρξη στο Μέγαρο, ισχυρίστηκε ότι αυτός θα πάει, τελικά, για να τιμήσει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Ο ίδιος, λίγο αργότερα, διερρήγνυε τα ιμάτιά του, επειδή ο αντιδήμαρχος Αθηνών Ν. Γιατράκος δήλωσε ότι η ΚΕΔΚΕ επέλεξε το Μέγαρο, ως τον "επιφανέστερο" και "λαμπρότερο" χώρο της πόλης. Σ' αυτούς, βέβαια, αντιτίθενται οι κομμουνιστές αιρετοί, που έχουν κάνει καθαρό ότι δε συμφωνούν με αυτό το αίσχος και ότι θα σταθούν έξω από το Μέγαρο στο πλευρό των δημοτών και των μαζικών φορέων, που θα διαδηλώνουν εκείνη τη μέρα ενάντια στη χυδαία απόφαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις για «ντε φάκτο» φορολόγηση (2000-05-09 00:00:00.0)
Νέοι φόροι διά μέσου των δήμων (2000-04-20 00:00:00.0)
Οι αιρετοί να διεκδικήσουν δυναμικά λύσεις (1999-12-14 00:00:00.0)
Εκλογές υπό περιορισμούς (1999-04-24 00:00:00.0)
Με φιέστα υπέρ του Λαμπράκη η έναρξη (1996-11-08 00:00:00.0)
Προκαλούν και το λαϊκό αίσθημα (1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ