Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενταση ελέγχων για αλλοιωμένα τρόφιμα

Ευθύνες και στις εισαγγελικές αρχές για τα κρούσματα διάθεσης απαγορευμένων και αλλοιωμένων τροφίμων στα σχολικά κυλικεία και στους οίκους ευγηρίας επιρρίπτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ηλ. Σπυρόπουλος,με έγγραφο που έστειλε στους εισαγγελείς εφετών.

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου επισημαίνεται ότι η διάθεση αλλοιωμένων τροφίμων στα μαθητικά κυλικεία και στους οίκους ευγηρίας "δημιουργεί την υποψία ότι δεν αντιμετωπίζονται με τον επιβαλλόμενο τρόπο οι βεβαιούμενες παραβάσεις", ενώ υπεύθυνη γι' αυτή την κατάσταση είναι και η εισαγγελική αρχή, που δεν ασκεί αμέσως τα ένδικα μέσα που επιβάλλονται, (σύντομος προσδιορισμός της δίκης, ενδεδειγμένη ποινή κλπ.).

Παράλληλα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητάει να ενταθούν οι έλεγχοι και επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι δύσκολο, αφού τα αλλοιωμένα τρόφιμα προσφέρονται σε συγκεκριμένους χώρους. Τέλος, στο έγγραφό της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να ελέγχεται η ύπαρξη άδειας για τη λειτουργία των κυλικείων στα σχολεία, η τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων αυτών που απασχολούνται στα κυλικεία (βιβλιάρια υγείας, κατάσταση εργασίας), η διατήρηση της επιβαλλόμενης από τις υγειονομικές αρχές καθαριότητα και να ελέγχεται σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αναλώσιμα τρόφιμα.

  • Με άλλο έγγραφο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Η. Σπυρόπουλος, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου για διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία, ζητάει από τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων κατά τις ώρες λειτουργίας να φροντίσει για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα. Σε περίπτωση που εισάγονται ναρκωτικά σε σχολεία να διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν ευθύνες για τη διεύθυνση των σχολείων και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ