Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
"Κυβερνητικοί υπάλληλοι" η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ

"Σαν υπάλληλοι της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ λειτουργούν η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ και οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΑΣ) αλλά και της ΔΑΚΕ", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ, και τους καταλογίζει σοβαρές ευθύνες γιατί με την τακτική τους δηλώνουν παντελή αδυναμία ν' αντιδράσουν στις ριζικές αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση και διοίκηση στον ΟΤΕ, σε βάρος του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού όσο και της θέσης των εργαζομένων σ' αυτόν.

Συγκεκριμένα η ΕΣΚ - ΟΤΕ, αφού σχολιάζει το γεγονός πως "η ΕΕ της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ, ΑΣ) θυμήθηκε πως υπάρχει και Διοικητικό Συμβούλιο και το συγκάλεσε στις 18 Οκτώβρη, ύστερα από μια μακρά περίοδο διακοπών (από τον περασμένο Ιούνιο)", καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, γιατί στην ουσία αποδέχεται ή ανέχεται επιλογές όπως: "Την ιδιωτικοποίηση του μάνατζμεντ, που την ονόμασαν... αλλαγές στη διοίκηση. Το οριστικό ξεπούλημα του ΟΤΕ σε αμερικανικά συμφέροντα που το είπαν... "συμμαχία". Ομολόγησαν πως είναι έτοιμοι ν' αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση της κινητής τηλεφωνίας ξηράς. Περιμένουν αδρανείς το σχέδιο αναδιοργάνωσης των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΤΕ να το συζητήσουν με τη νέα διοίκηση. Αποδέχονται τις βασικές παραμέτρους του σχεδίου του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Εκτιμούν πως ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ιδιωτικών εργολαβιών "με το κλειδί στο χέρι" είναι να δίνονται εργολαβίες "με μαύρη εργασία". Κινδυνολογούν επικαλούμενοι το διεθνές σκηνικό πως, εάν ο ΟΤΕ δεν ξεπουληθεί... με τις "συμμαχίες" δεν έχει μέλλον".

Η παράταξη της ΕΣΚ αρνήθηκε να μπει στη λογική αυτή και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που θα πρέπει να συζητηθούν μπροστά στους εργαζόμενους για να διαμορφωθεί πλαίσιο αγωνιστικής διεκδίκησής τους. Συγκεκριμένα πρότεινε: "Την καταγγελία της ιδιωτικοποίησης του μάνατζμεντ, της παραπέρα μετοχοποίησης του ΟΤΕ και της ιδιωτικοποίησης της κινητής τηλεφωνίας. Την απόρριψη και ανάκληση της απόφασης της διοίκησης για την οργανωτική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών που συρρικνώνει τον ΟΤΕ και το προσωπικό. Την καταγγελία της πρόσληψης ιδιωτών "συμβούλων - εργολάβων" για την εκτέλεση έργου υπηρεσιών του ΟΤΕ, όπως είναι οι προμήθειες και οι μελέτες για το δίκτυο. Την απόρριψη του σχεδίου του νέου ΓΚΠ γιατί καταργεί τις πιο βασικές εργασιακές σχέσεις, μονιμότητα, εξέλιξη, κλάδους και ειδικότητες, και τέλος την παρεμπόδιση των εργολαβιών και της "μαύρης εργασίας" στον ΟΤΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ