Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
«Δεν παζαρεύουμε τίποτα»

Δυναμικές ήταν και οι συγκεντρώσεις σε Στερεά - Εύβοια, με τις οποίες καταδικάστηκε ο διάλογος της απάτης

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι απόμαχοι της δουλιάς, οι νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές που έδωσαν το «παρών» χτες το βράδυ στις συγκεντρώσεις και στα δυναμικά συλλαλητήρια στη Χαλκίδα, στην Αμφισσα και στη Θήβα - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, των Συντονιστικών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση - ένα μήνυμα έστειλαν: Ούτε βήμα πίσω από τα κεκτημένα, αγώνας για περισσότερες κατακτήσεις, όχι στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης.

«Να μην πέσει κανένας εργαζόμενος στις παγίδες της παραπλάνησης», τόνισε από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Λαού της Αμφισσας, ο Γ. Ιωσηφίδης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου. Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Αμφισσας. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας», τονίζεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που διάβασε ο Γ. Γκελαούζος, πρόεδρος του ΕΚ, με επόμενο ραντεβού την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας της 3ης Απρίλη - ήδη έχει πάρει σχετική απόφαση η διοίκηση του ΕΚ.

Δεν παρατάμε τη σκυτάλη του αγώνα και οργώνουμε τους εργασιακούς χώρους, να φτάσει παντού το μήνυμα της αντίστασης και αντεπίθεσης, ήταν η απάντηση των εργατοϋπαλλήλων της Χαλκίδας, που διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής ο Θ. Χαλαστάρης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ και χαιρέτισε ο Δ. Πηλιχός, γενικός γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Εύβοιας.

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με ομιλητή εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ.

Στη Λαμία

«Οχι στον κοινωνικό διάλογο της απάτης» ήταν το σαφές μήνυμα των εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, των νέων, που συγκεντρώθηκαν χτες στις 10 το πρωί στην Πλατεία Διάκου, συμμετέχοντας στην 24ωρη παμφθιωτική - πανεργατική απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και στο συλλαλητήριο της Λαμίας, διαδηλώνοντας ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Δυναμικό και μαχητικό ήταν το «μπλοκ» των ταξικών δυνάμεων που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ από την πλατεία Λαού, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά ποσοστά στον ιδιωτικό τομέα και στα εργοστάσια.

Τις εγκληματικές ευθύνες των πλειοψηφιών στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις επισήμανε στην ομιλία του ο Θ. Τσέτσος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Φθιώτιδας. Την αγωνιστική επαγρύπνηση των εργαζομένων και την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης από τα συνδικάτα, ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Δολιανίτης, ενώ στα προβλήματα του νομού που χρονίζουν και συνεχώς οξύνονται αναφέρθηκε ο Σπ. Καταής, αντιπρόεδρος του ΕΚ. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι την Περιφέρεια Στερεάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ