Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση

Πολύτιμες υπηρεσίες για την επιβολή των πιο σκληρών αντεργατικών μέτρων προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ: Στρώνει το δρόμο στην κυβέρνηση για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων στο Ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα εντείνει την πίεσή της ώστε μέχρι το τέλος του «διαλόγου» να περάσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Η στάση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στις κυβερνητικές προτάσεις από σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις, επιτρέπει στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι «βαδίζει σωστά» και με «τη συναίνεση των εργαζομένων»! Η ηγεσία της ΝΔ αποσαφήνισε χτες τη στάση της απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα για το Ασφαλιστικό σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων στελεχών (ο Κ. Καραμανλής βρίσκεται στη Βαρκελώνη).

Ο Γ. Σουφλιάς, συνοψίζοντας τις θέσεις της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν επιλύει το πρόβλημα του Ασφαλιστικού, αλλά το κουκουλώνει και το μεταθέτει στο μέλλον», ενώ χαρακτήρισε τις προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση «οριακές αλλαγές συνδυασμένες με κάποιες μικροπαροχές»! «Η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι σοβαρή και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό», υποστήριξε και εστίασε την κριτική σε τρία σημεία: Πρώτον, ότι τα μέτρα που εξαγγέλλει σήμερα είναι «εντελώς διαφορετικά» από αυτά είχε εξαγγείλει πριν από ένα χρόνο!

Δεύτερον, αμφισβήτησε τη «σοβαρότητα» των μέτρων, επικαλούμενος ότι ο ίδιος ο Γ. Ρέππας έχει δηλώσει ότι δεν έγινε κοστολόγησή τους, «δηλαδή δεν απαντά στο κυρίαρχο θέμα που είναι το χρηματοδοτικό, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος χρωστάει ήδη 2 τρισ. δρχ. στα ασφαλιστικά ταμεία».

Καταλήγοντας ανέφερε, τρίτον, ότι «τελικά δεν είναι μεταρρύθμιση, για να μη γελοιοποιούμε και τις λέξεις, είναι "πασοκισμός" και εννοώ με τον όρο αυτό ότι περισσεύουν ο λαϊκισμός και τα επικοινωνιακά τρυκ, αλλά λείπει η ουσία». «Τελικά ένα μεγάλο θέμα το αντιμετωπίζουν με γνώμονα κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες», τόνισε.

Στις θέσεις αυτές απάντησε αργότερα ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, κατηγορώντας τη ΝΔ για την «ανάλγητη πολιτική» σε αυτό τον τομέα την περίοδο 1990-1993! Την πολιτική που εκφράστηκε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους, τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε και διευρύνει!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ