Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΡΟΣ
Απεργία στο ναυπηγείο

Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο της Σύρου τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων έχει ξεκινήσει από τις 6 Μάρτη με 6ωρες και 7ωρες στάσεις εργασίας και στις τρεις βάρδιες και αποχή από υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι δίνουν σύσσωμοι τη μάχη για τη σύμβαση, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλει ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Ν. Ταβουλάρης, ο οποίος την περασμένη Τρίτη ανήγγειλε τις απολύσεις 60 συμβασιούχων. Η αποφασιστικότητα των απεργών και του σωματείου του ναυπηγείου ανάγκασε τον Ταβουλάρη να ανακαλέσει την ίδια μέρα τις απολύσεις.

Η παραπέρα πορεία του αγώνα τους θα καθοριστεί σήμερα στις 10 το πρωί, οπότε και έχει καθοριστεί έκτακτη γενική συνέλευση. Οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου διεκδικούν αύξηση στο μισθό κατά 35 χιλ. δραχμές από την 1η Γενάρη και 20 χιλ. δρχ. από την 1η Ιούνη. Η αύξηση αυτή χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους ως το ελάχιστο που μπορούν να ζητήσουν, μια και τα κέρδη που έβαλε το 2001 στην «τσέπη» ο Ταβουλάρης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ανέρχεται στο ποσόν των 8,5 δισ. δραχμών, ενώ αναμένεται για το 2002 τα κέρδη του να είναι πολύ περισσότερα.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σύρου δηλώνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, του οποίου η διοίκηση έχει αποφασίσει να διωχτεί όποιο πλοίο λόγω της απεργίας έρθει στη Ζώνη για ολοκλήρωση των επισκευών. Τη συμπαράστασή του στους απεργούς του ναυπηγείου εκφράζει, με ανακοίνωσή του, και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ