Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακή απάντηση στις 3 Απρίλη

Με δυναμικό αγώνα απαντούν στην αντιασφαλιστική λαίλαπα

Το ισχυρότερο όπλο της εργατικής τάξης, η απεργία μέσα στους χώρους παραγωγής, είναι το επόμενο στάδιο στο οποίο προχωράνε πλέον τα ταξικά συνδικάτα για να δώσουν ακόμα πιο ισχυρή απάντηση στα σχέδια κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης κυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου με την άξια συμπαράσταση των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η 3η του Απρίλη γίνεται μέρα απεργιακού συντονισμού καθώς όλο και περισσότερες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις σ' αυτή την κατεύθυνση, κόντρα στη μέχρι σήμερα απάτη του «κοινωνικού διαλόγου» που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος όλων των εργαζομένων.

Την αρχή έκαναν με αποφάσεις κήρυξης απεργίας στις 3 Απρίλη η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μέχρι σήμερα αποφάσεις κήρυξης 24ωρης απεργίας έχουν πάρει: Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ομοσπονδία Λογιστών, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας και Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σε κοινή σύσκεψη στις 21 Μάρτη, με στόχο τη λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Απρίλη, έχει καλέσει και το Συντονιστικό Σωματείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες οργάνωσης και επιτυχίας της απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Απρίλη. Με συνελεύσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να δώσουν τη μάχη της απεργίας, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και υπεράσπισης των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στην από κοινού επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ