Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ
Παράσταση για την ταλαιπωρία

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, που έχουν ανάγκη να εξεταστούν στα ιατρεία του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, αφού η κατάσταση που επικρατεί στο υποκατάστημα, μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν στα ιατρεία και τους χώρους αναμονής, είναι απαράδεκτη.

Στο ισόγειο του κτιρίου, στο χώρο αναμονής έξι ιατρείων (δυο καρδιολογικά, παθολογικό, πνευμονολογικό, ορθοπεδικό και ψυχολογικό), εγκαταστάθηκε πρόσφατα αλουμινοκατασκευή για να χρησιμοποιηθεί για ιατρείο, με αποτέλεσμα 100 - 150 ασθενείς, που περιμένουν τη σειρά τους για εξέταση, να αναγκάζονται να σταθούν όρθιοι σε ένα διάδρομο πέντε τετραγωνικών μέτρων. Επόμενο είναι να δημιουργούνται διαπληκτισμοί ανάμεσα στους ασφαλισμένους, ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες, ιδιαίτερα από τους ασθενείς με καρδιακά προβλήματα.

Παράσταση διαμαρτυρίας και διάβημα προς τον υγειονομικό διευθυντή και την διοικητική διευθύντρια του υποκαταστήματος, πραγματοποίησαν για το θέμα αυτό χθες εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Ιωνίας και ο Π. Τσουκαλάς, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας. Οι φορείς διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απαίτησαν άμεσα λύση στο πρόβλημα. Οπως επισήμαναν, στο βορινό μέρος του κτιρίου του ΙΚΑ, υπάρχει ακάλυπτος χώρος όπου μπορεί να χτιστεί καινούριο και μεγαλύτερο απ' το σημερινό κτίριο, στο οποίο μπορούν να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του υποκαταστήματος. Απ' την πλευρά τους και οι δυο διευθυντές ανέφεραν ότι και οι ίδιοι έχουν διαμαρτυρηθεί για το πρόβλημα στην τεχνική υπηρεσία του ΙΚΑ, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Οι φορείς, πάντως, τους κάλεσαν να πάρουν άμεσα και πρακτικά μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δήλωσαν ότι δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

«Κάναμε διάβημα διαμαρτυρίας, γιατί η κατάσταση που έχει προκύψει είναι απελπιστική», δήλωσε στο «Ρ» ο Π. Τσουκαλάς. «Δε θα αφήσουμε, τόνισε, το θέμα αυτό να μείνει έτσι. Θα παλέψουμε για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και συνολικά για την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ και την προστασία του δημόσιου συστήματος Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ