Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ σηκώνει τη σημαία του αγώνα

«Η κυβερνητική πολιτική υποταγμένη στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα», σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Α. Τσώλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και τον αποκλεισμό. Αυτή η πολιτική εκτινάσσει τα κέρδη των εργοδοτών στα ύψη». Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε, οι υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ βρίσκονται «παραδομένες στις αγκαλιές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού». Από τη μεριά του το ΠΑΜΕ, τόνισε, σηκώνει και πάλι τη σημαία του αγώνα ξεσκεπάζοντας, ταυτόχρονα, τις ηγετικές ομάδες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι το νέο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στον εργαζόμενο λαό. Οπως ισχυρή και συνεχής είναι η επίθεση αυτή, τόνισε, έτσι «και η δική μας αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη». Χρειάζεται, είπε, αγώνας για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, «για ενίσχυση του ΠΑΜΕ». Το κεφάλαιο δεν είναι ανίκητο, κατέληξε, ενώ «οι δυνάμεις του λαού μας είναι αστείρευτες».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Α. Αβραμίδης, επίσης μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Είμαστε όλοι εδώ», είπε, «για να δείξουμε ότι η εργατική τάξη της χώρας μας» ξέρει τα δικαιώματά της και δεν ξεγελιέται από την κυβέρνηση και τις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Καταλαβαίνει πως «η εργοδοσία στοχεύει στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και γι' αυτό εξεγείρεται και διαδηλώνει μαζί με εμάς και σε 50 ακόμα πόλεις της χώρας».

Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σημείωσε, αποσκοπούν στο να διασπάσουν τους ασφαλισμένους «παρουσιάζοντας τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε άλλο χρόνο για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στον Τύπο». Οπως και τώρα που συζητούν ξεχωριστά με ΓΣΕΕ και ξεχωριστά με ΑΔΕΔΥ. Ομως απατώνται γιατί «ξέρουμε ότι στην ιστορία του το Εργατικό Κίνημα νικούσε μόνο όταν ήταν ενωμένο, αγωνιστικό και ταξικά προσανατολισμένο». Απαιτούμε, τόνισε, αυτά που μας ανήκουν. Και κατέληξε: «Το κάθε σύνθημά μας το αγκαλιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Εχουμε δίκιο και θα το επιβάλλουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ