Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωρα για μαζικούς μαχητικούς αγώνες

«Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για ένταση του αγώνα», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής, Γιάννης Παπαναής «για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, που επαναφέρουν τα μέτρα Γιαννίτση, προσθέτοντας ακόμα πιο αντεργατικές αλλαγές» και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα των μαζικών μαχητικών αγώνων. Αυτό είναι το μήνυμα των περυσινών μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, που ανάγκασαν την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Σ' αυτούς τους αγώνες βρέθηκε το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή, κόντρα στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής. Στην πρώτη γραμμή βρισκόμαστε και σήμερα, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας. Διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, ο ομιλητής, εξηγώντας τους απώτερους στόχους της κυβέρνησης τόνισε ότι με αυτά τα μέτρα επιδιώκει να μεταθέσει στους εργαζόμενους τις ευθύνες του Κράτους και της Εργοδοσίας για την Κοινωνική Ασφάλιση. Συγκεκριμένα είπε ότι με αυτά τα μέτρα:

«Διαιωνίζεται και εντείνεται ο κατακερματισμός και η κατηγοριοποίηση των ασφαλισμένων, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισής τους.

Μειώνονται δραστικά οι ήδη πενιχρές συντάξεις.

Αυξάνονται στα 65 μέχρι τα 67 για άντρες και γυναίκες τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

Ιδιωτικοποιείται η ασφάλιση.

Εκχωρούνται τα επικουρικά Ταμεία στη ληστεία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Δίνονται τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου.

Αποχαρακτηρίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επιβαρύνονται οι γυναίκες με πάνω από 10 πρόσθετα χρόνια για τη συνταξιοδότηση.

Καταργείται η 35ετία στους δημόσιους υπαλλήλους και χτυπιέται το εφάπαξ».

Ο ομιλητής επισήμανε ότι αυτά τα μέτρα ολοκληρώνουν τις αντεργατικές επιλογές της ΝΔ και διαμορφώνουν ένα πιο αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα «μέσα από το οποίο οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νέας γενιάς θα αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα» και τόνισε ότι αντιστοιχούν στις βάρβαρες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, «στις αντιλαϊκές γενικότερες κοινωνικο-οικονομικές αναδιαρθρώσεις. Αντιστοιχούν στις νέες ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, μέσα από τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης. Βάζουν τορπίλη στη συλλογική δράση. Είναι δεμένα με τις αντιλαϊκές αλλαγές που εμπορευματοποιούν και υποβαθμίζουν την Υγεία και την Πρόνοια».

Τα μέτρα, σημείωσε, τα προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ο κοινωνικο - εταιρικός συνδικαλισμός των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. «Αυτές οι πλειοψηφίες, είπε, συμμετέχοντας στο στημένο "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης, γίνονται συνένοχες, δίνοντας νομιμοποίηση σ' αυτά τα μέτρα. Πρόκειται για ένα διάλογο επικίνδυνο για το συνδικαλιστικό κίνημα, για το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων».

Καταλήγοντας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στους τρόπους αντίδρασης και αντίστασης των εργαζομένων, λέγοντας: «Τραβάμε μπροστά με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της απεργίας στις 3 του Απρίλη. Βάζουμε αποφασιστικά τη θέση αυτή στα Συνδικάτα, ενημερώνουμε τους εργαζομένους, οργανώνουμε απεργιακές επιτροπές στους χώρους δουλιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με επιτυχία αυτή τη σκληρή μάχη, να συγκρουστούμε με τις δυσκολίες και την υπονομευτική δράση των αντεργατικών καναλιών. Προετοιμαζόμαστε καλά για την πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 6 του Απρίλη και για την Εργατική Πρωτομαγιά. Ο εργάτης, ο εργαζόμενος που είναι η κύρια παραγωγική δύναμη, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει -χωρίς καμιά επιβάρυνση- πλήρη, αντίστοιχη με τις σύγχρονες ανάγκες του Κοινωνική Ασφάλιση, Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ