Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια

Από την πορεία στα Γιάννενα

Πέτροβας Σπύρος

Από την πορεία στα Γιάννενα
Με μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Αρτα και Λευκάδα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά μέτρα που κατεδαφίζουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Απρίλη.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση έγινε έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Κατέληξε έξω από τη Νομαρχία. Εκεί απευθύνθηκε κάλεσμα προς τα σωματεία που δεν έχουν πάρει απόφαση για τις 3 Απρίλη να συσπειρωθούν γύρω από τη ΣΕΑ.

Στο Αγρίνιο, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και νεολαίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας όπου μίλησε ο Κ. Μαριόλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και χαιρέτισε ο Ν. Μωραΐτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε πάλι στην πλατεία Δημοκρατίας.

Και στην Αρτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου μίλησαν συνδικαλιστές εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Λευκάδα, στην πλατεία Αγίου Μηνά, όπου μίλησε ο Μ. Λιβιτσάνος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σήμερα συλλαλητήρια οργανώνονται: Στην Κέρκυρα στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην Πρέβεζα στις 7μ.μ. στην αίθουσα «Θεοφάνειο».

Στη Ναύπακτο στις 19 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ