ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Ηταν έγκλημα»!

Γονείς των αδικοχαμένων παιδιών κατέθεσαν χτες στη δίκη.

Πέμπτη 24 Μάρτη 2005

ICON

«Εγκλημα στο βωμό του κέρδους», χαρακτήρισαν την τραγωδία των Τεμπών οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών που κατέθεσαν χτες στη δίκη για την υπόθεση, η οποία συνεχίστηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δημαρχείου Βόλου. «Θεός τους είναι το κέρδος», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο Δ. Κανελλόπουλος, απευθύνοντας δριμύ «κατηγορώ» για όλους όσοι ευθύνονται για το θάνατο των 21 παιδιών. Ανάμεσά τους ήταν και ο μονάκριβος γιος του Σταύρος, που χτες θα είχε τα γενέθλιά και θα γινόταν 17 χρονών.

Στα αίτια της τραγωδίας αναφέρθηκε και ο Κ. Γάτος, που έχασε την κόρη του, λέγοντας πως «το φορτηγό με τα νοβοπάν θύμιζε αυτόματο όπλο», είπε στην κατάθεσή του αφού, μεταξύ των άλλων, ήταν υπέρβαρο, το φορτίο ήταν δεμένο με φθαρμένες ζάντες, όπως φθαρμένα ήταν και τα λάστιχα.

Συνολικά χτες εξετάστηκαν περίπου 15 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η δίκη, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι έξι κατηγορούμενοι, που την πρώτη μέρα της δίκης αρνήθηκαν τις κατηγορίες, είναι οι Δημήτρης Ντόλας, οδηγός της νταλίκας, Φώτης Καβελίδης, συνιδιοκτήτης της εταιρίας «Ακρίτας ΑΕ» και υπεύθυνος φόρτωσης, Αναστάσιος Καμέας, συνιδιοκτήτης της εταιρίας, Δημήτρης Χαμπούρης, γενικός διευθυντής, Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης, διευθυντής του εργοστασίου και Μωυσής Αλεξάκης, προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου της ίδιας εταιρίας και δικάζονται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαλεί ο Κούγιας! (2005-07-09 00:00:00.0)
Να κριθούν ένοχοι προτείνει ο εισαγγελέας (2005-06-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δίκη (2005-05-05 00:00:00.0)
Παραπέμπονται έξι για ανθρωποκτονία από πρόθεση (2004-04-07 00:00:00.0)