Τα παρατράγουδα...
Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΩΣΤΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ο Σουφλιάς σχετικά με το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί πίστα για αγώνες «Φόρμουλα 1» στο χώρο του Ελληνικού. Ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όσο είναι αυτός υπουργός μια και η περιοχή αποτελεί «οικιστικό ιστό».

Ακόμα, όμως, και αν γλιτώσουν οι περίοικοι από το θόρυβο τέτοιου είδους αγώνων αυτοκινήτου, σίγουρα η περιοχή δε θα γλιτώσει από εκείνους που θέλουν να την τσιμεντοποιήσουν μια και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στη ...θεσμοθέτηση του «δικαιώματός» τους.

Ετσι, λοιπόν, είτε με θόρυβο είτε ήσυχα και αθόρυβα η περιοχή θα αποδοθεί στις κατασκευάστριες εταιρίες που τη θέλουν για καταστήματα και άλλες τέτοιες εκμεταλλεύσεις. Σε καμιά περίπτωση στους κατοίκους της Αθήνας, που έχουν ανάγκη από λίγο πράσινο.

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΧΩΡΙΣ δυσάρεστα παρατράγουδα η περιπέτεια των επιβατών του αεροσκάφους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» με προορισμό τις Βρυξέλλες που παρουσίασε βλάβη στους τροχούς και επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Βεβαίως, όσοι είδαμε την εξέλιξη στις τηλεοράσεις είπαμε στο τέλος ότι ...τελικά δεν έγινε και τίποτε. Σίγουρα, πάντως, δε συμμερίζονται αυτή την εκτίμηση και όσοι ήταν μέσα στο αεροπλάνο.

Μια φορά, η ιστορία του αεροσκάφους της ΟΑ προς τη βελγική πρωτεύουσα έχει και το ...συμβολισμό της. Αν θέλουμε πράγματι να ξέρουμε τι μας γίνεται, μάλλον πρέπει να ψάξουμε πώς θα φτιάξουμε μια «Ολυμπιακή» στην υπηρεσία του λαού, αφήνοντας κατά μέρος όσες εντολές «προσγειώνονται» εδώ από τις Βρυξέλλες.

ΑΪΝΤΕ ΠΑΛΙ με τα προγράμματα «γυναικείας επιχειρηματικότητας» το υπουργείο Ανάπτυξης. Ανακοίνωσε πάλι την καταβολή σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, θεωρούν εκεί στο υπουργείο, πως στο πλαίσιο του ανελέητου ανταγωνισμού που έχουν δημιουργήσει, η όποια μεγάλη πολυεθνική θα χαριστεί σε όποια μικρομάγαζα ανήκουν σε γυναίκες; Δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ευγένειες τα μεγαθήρια στο χώρο του εμπορίου...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα πλημμυρισμένα... (2006-03-14 00:00:00.0)
Συναυλία - κίνδυνος για το «Ερμιτάζ» (2004-06-24 00:00:00.0)
Νέα απαράδεκτα μέτρα για τους ταξιδιώτες (2004-01-03 00:00:00.0)
Επιζώντες, αλλά και δεκάδες νεκροί από συντριβή αεροσκάφους (2002-04-16 00:00:00.0)
Σκληραίνει το ΝΑΤΟικό "παιχνίδι" των απειλών (1998-06-14 00:00:00.0)
"Καθαρές λύσεις" στην ενημέρωση (1996-07-11 00:00:00.0)