ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μάχη για τις εκλογές του Οκτώβρη

Στις 11 του Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Σάββατο 27 Αυγούστου 2005

Η αφίσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την προσεχή Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Να σηματοδοτήσουν οι εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη την ενίσχυση της αγωνιστικής και ταξικά προσανατολισμένης δράσης του, όπως και των αγώνων της εργατικής τάξης συνολικά, αλλά και να είναι οι μαζικότερες στην εικοσάχρονη πορεία του, επιδιώκει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με καθημερινές εξορμήσεις σε γιαπιά, σε καφενεία και πιάτσες, τα μέλη του Συνδικάτου εντείνουν την επόμενη βδομάδα το πλατύ άνοιγμα στους εργάτες του κλάδου, με πρώτο στόχο τη συμμετοχή κάθε οικοδόμου στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει στις 11 του Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.

Βασικός «εξοπλισμός» για τις εξορμήσεις, οι αφίσες και οι προκηρύξεις που καλούν μαζικά στη Γενική Συνέλευση. Το Συνδικάτο αναδεικνύει τη σημασία να γίνουν οι εκλογές υπόθεση του κάθε εργάτη, όποια κι αν είναι η καταγωγή του ή η γλώσσα του και νέες δυνάμεις να οργανωθούν στο Συνδικάτο.

Για τους μετανάστες συναδέλφους, το σχετικό υλικό έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, με επιδίωξη να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αλλοδαποί συνάδελφοι την ανάγκη συσπείρωσής τους στο Συνδικάτο, που είναι η αληθινή τους δύναμη.

«Στόχος μας είναι να βγούμε από τις αρχαιρεσίες πιο δυνατοί, με νέες δυνάμεις, με μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, για να μπορέσουμε να συγκρουστούμε αποτελεσματικά με την πολιτική του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε περισσεύει κανένας συνάδελφος. Δίνουμε αποφασιστικά αυτή τη μάχη, ενισχύουμε τη δύναμή μας, ισχυροποιούμε το Συνδικάτο μας», υπογραμμίζεται σε σχετική προκήρυξη του Συνδικάτου.

Η συμπλήρωση φέτος είκοσι χρόνων «πλούσιων αγώνων του Συνδικάτου για το δικαίωμα στη ζωή, τις οικονομικές διεκδικήσεις του κλάδου, για καλύτερη και με καλύτερους όρους σύνταξη, για εργασιακά δικαιώματα, για την Παιδεία, την Υγεία, αγώνες ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στο χτύπημα λαών και κινημάτων», προσφέρεται για πολύτιμα συμπεράσματα. «Αυτή την αγωνιστική δράση θέλουμε να συνεχίσουμε, μια δράση που να δίνει απάντηση σ' αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα και προοπτική στους αγώνες της τάξης μας».

Πλατύ άνοιγμα

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης, το Συνδικάτο και τα παραρτήματά του οργανώνουν το πλατύ τους άνοιγμα στους χώρους δουλιάς και στις συνοικίες. Τη Δευτέρα, τα παραρτήματα του Κέντρου, του Αιγάλεω, των Πετραλώνων, πραγματοποιούν περιοδείες το πρωί σε γιαπιά της περιοχής τους, και το απόγευμα σε καφενεία. Αντίστοιχα, το παράρτημα του Ιλίου εξορμά το πρωί σε γιαπιά της Πετρούπολης, και το απόγευμα σε καφενεία. Ενώ επίσης τη Δευτέρα, τα παραρτήματα σε Καλλιθέα, Καματερό, Μπραχάμι, Ζωγράφου, πραγματοποιούν το απόγευμα περιοδείες σε καφενεία των περιοχών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζει τις εκλογές (2008-09-13 00:00:00.0)
Στη δράση κρίνεται η ισχυροποίησή του (2005-09-01 00:00:00.0)
Αναγκαιότητα η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2005-08-31 00:00:00.0)
Με αγωνιστικούς όρους η μάχη των εκλογών (2005-08-28 00:00:00.0)
«Το Συνδικάτο δε θα μπει στο γύψο» (2000-01-23 00:00:00.0)