ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Συνεχίστε με το κεφάλι ψηλά!

Τους απολυμένους εργάτες στα κλωστήρια της Νάουσας επισκέφτηκε το Σάββατο η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ με τους απολυμένους των «Κλωστηρίων Β'»
«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αρκεί να διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου, της πάλης για μια άλλη πολιτική σε όφελος του εργαζόμενου λαού. Αυτός ο δρόμος είναι αισιόδοξος και ελπιδοφόρος». Αυτό το μήνυμα μετέφερε στους απολυμένους εργάτες των «Κλωστηρίων Νάουσας» η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο χώρο του εργοστασίου Β'.

«Συνεχίστε με το κεφάλι ψηλά», προέτρεψε τους εργάτες που από τις αρχές του Οκτώβρη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των εργοστασίων και παλεύουν πολύμορφα, για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους, σταθερός συμπαραστάτης στον αγώνα τους.

Η Διαμάντω Μανωλάκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την απάντηση που έδωσε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ στην ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για να διατηρηθούν και να βελτιωθούν οι θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστεί το οξυμένο κοινωνικό πρόβλημα που έχει η περιοχή.

Η Δ. Μανωλάκου αποκάλυψε το φαρισαϊσμό, αφού ως απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας προβάλλεται η ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση και το προτεινόμενο «Ταμείο προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση». Δηλαδή, η στρατηγική της Λισαβόνας, στο όνομα της οποίας ελαστικοποιείται το ωράριο και καταργούνται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στην ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση, σπρώχνοντας παραπέρα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Ξεκαθάρισε πως η ΕΕ συνειδητά αποφάσισε να βάλει στην άκρη την «κλωστοϋφαντουργία» και δημιούργησε εκατομμύρια άνεργους στις ευρωπαϊκές χώρες, αφού με τη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε Βαλκάνια και Ασία, εξασφάλισε φθηνό εργατικό δυναμικό, φθηνές πρώτες ύλες και αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, άνοιξε νέες μεγάλες αγορές για τα ευρωπαϊκά βιομηχανικά προϊόντα (αυτοκινητοβιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, κλπ.), προωθώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ΕΕ.

Αναδεικνύοντας τη μοναδική διέξοδο, η Δ. Μανωλάκου παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την κλωστοϋφαντουργία: «Βαμβάκι - νήμα - ένδυση. Καλλιεργούμε βαμβάκι, αναπτύσσουμε βιομηχανίες ή συνεταιριστικά εργοστάσια για την παραγωγή ίνας και σε τρίτο στάδιο παράγουμε προϊόντα ένδυσης», είπε και σημείωσε πως έτσι αξιοποιείς τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, εξασφαλίζεις δουλιά για τους εργαζόμενους και σύγχρονα ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές».

«Για έναν τέτοιο σχεδιασμό, όμως, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Και αυτή πρέπει να τη διεκδικήσεις, γιατί η πλουτοκρατία δε θα σου παραχωρήσει ούτε την εξουσία, ούτε τα προνόμια ούτε τα πλούτη της που άρπαξε από τον ιδρώτα και τον κόπο του λαού», κατέληξε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας (2008-05-14 00:00:00.0)
Καταδικάστε τους και για την πολιτική τους στην κτηνοτροφία (2006-09-20 00:00:00.0)
Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα η ενέργεια (2006-03-24 00:00:00.0)
Συνεδρίαση χωρίς νόημα... (2006-01-18 00:00:00.0)
Νέα δεινά για τους αγρότες (2005-03-16 00:00:00.0)
Για την Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού (2004-06-03 00:00:00.0)