ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ
Ψηφοδέλτια διεξόδου για κάθε προοδευτικό, ανυπότακτο άνθρωπο

Η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΔΗΚΚΙ

Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006

Στην παρέμβασή του εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Παναγιώτης Μαντάς υπογράμμισε:

«Το ΔΗΚΚΙ είναι παρόν σε όλη την Ελλάδα, από την Ορεστιάδα μέχρι την Κάλυμνο, τη Λήμνο και τους Παξούς, ακόμα και στο πιο ακριτικό σημείο, συμμετέχοντας ενεργά στα ψηφοδέλτια πολιτικής συνεργασίας των συνεπών αριστερών, ριζοσπαστικών και ευρύτερων ανένταχτων δυνάμεων και έχοντας τη δική του συμβολή στη διαμόρφωση των πραγμάτων και των θέσεών τους.

Σε πολλές Νομαρχίες και Δήμους της χώρας, στελέχη του ΔΗΚΚΙ είναι επικεφαλής, όπως στη Νομαρχία της Αθήνας, της Αχαΐας, της Λάρισας, της Ανατολικής Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αρτας, της Ξάνθης, της Θεσπρωτίας, στην υπερνομαρχία Εβρου - Ροδόπης, όπως και σε πολλούς Δήμους, για παράδειγμα της Νέας Σμύρνης, του Μοσχάτου, της Κηφισιάς, της Ερμούπολης της Σύρου και αλλού.

Συγκριτικά με τις τοπικές εκλογές του 2002, η συνεργασία είναι σήμερα περισσότερο διευρυμένη. Εμφανίζει μια ισχυρότερη δυναμική και πραγματικά αγκαλιάζει σημαντικές δυνάμεις από ανένταχτους αγωνιστές του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου, αλλά και από το χώρο της οικολογίας, τα κινήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλα.

Το ΔΗΚΚΙ, διατηρώντας την οργανωτική αυτοτέλειά του και τις πολιτικές του ιδιαίτερες θέσεις, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Μέσα από τούτες εδώ τις εκτιμήσεις θεωρούμε ότι η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων πολιτικής συνεργασίας αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία και δίνει μάλιστα μια διέξοδο για κάθε ανένταχτο αγωνιστή, για κάθε προοδευτικό πολίτη, νέο και νέα.

Δίνει μια διέξοδο για κάθε ευρύτερα ανυπόταχτο πολίτη ο οποίος θέλει να αντισταθεί, θέλει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και στη μονοφωνία που ζούμε από τη δικτατορία των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Παρατηρούμε ότι στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στους Δήμους και στις Νομαρχίες, αλλά και οι "αντάρτες", οι οποίοι πρέπει να σημειώσουμε πως με μια εκπληκτική ομοιομορφία παντού όπου υπάρχουν ομνύουν πίστη προς τον δικομματισμό, εμφανίζονται τώρα σαν ανεύθυνοι για το μεγάλο φαγοπότι που η οικονομική ολιγαρχία έχει στήσει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Και εδώ, φίλοι και φίλες, πρέπει κανείς να διερωτηθεί. Δεν υπήρξε, για παράδειγμα, ο κ. Κακλαμάνης ή ο κ. Σκανδαλίδης και δεν είναι και σήμερα και δε θα εξακολουθούν να είναι και αύριο ενεργά στελέχη των κομμάτων που προώθησαν και προωθούν αυτή την πολιτική; Ασφαλώς και υπήρξαν και μάλιστα πρωτοστάτησαν στην επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, φτάνοντας στο σημείο να μπουν μπροστά για το ξήλωμα θεμελιωδών ανθρώπινων κατακτήσεων, όπως έκαναν με τις εργασιακές σχέσεις, που υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η απορύθμισή τους ξεκίνησε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ενεργό συμμετοχή αυτών των εκπροσώπων που ζητούν σήμερα την ψήφο, με την προώθηση των τοπικών συμφώνων απασχόλησης και άλλων σχετικών ρυθμίσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θετικά τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων Αγωνιστικής Συνεργασίας (2006-10-20 00:00:00.0)
Δείξτε ότι δεν αντέχετε άλλο δούλεμα και κοροϊδία (2006-10-10 00:00:00.0)
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ των συνδυασμών συνεργασίας (2006-09-26 00:00:00.0)
Μεγάλη πανελλαδική εξόρμηση - εφαλτήριο για την εκλογική μάχη (2006-09-19 00:00:00.0)
Δήλωση διαμαρτυρίας του Ηλ. Νικολόπουλου (2006-06-21 00:00:00.0)
Ο Θωμάς Κακαβάς υποψήφιος δήμαρχος (2002-04-30 00:00:00.0)