Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θετικά τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων Αγωνιστικής Συνεργασίας

Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, σημειώνει τα παρακάτω:

«Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της 15ης Οκτώβρη κατέγραψαν τον αρνητικό, ακόμα, συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στις δυνάμεις του δικομματισμού και της συνδιαχείρισης, και στον κόσμο της εργασίας και των αγώνων. Παρ' όλ' αυτά όμως, η εκλογική μάχη που έδωσαν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί και η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια αφήνουν παρακαταθήκη για συνέχιση των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις.

Οι συνδυασμοί της Αγωνιστικής Συνεργασίας ανέδειξαν τον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης των τοπικών εκλογών, καθώς και τη σύνδεση των προωθούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν εργαλείου εφαρμογής της πολιτικής του κεφαλαίου.

Τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας έδωσαν την εκλογική μάχη σε αντίξοες συνθήκες, τόσο από το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού που έντεχνα καλλιεργήθηκε, όσο και από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους Δήμους που διοικούνται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΝ, όπου κυριαρχούν οι πελατειακές σχέσεις και οι μηχανισμοί πολλαπλής χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα αποτελέσματα για τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συνεργασίας που η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στήριξε από κοινού με το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές κρίνονται θετικά.

Τα αυξημένα ποσοστά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στις περισσότερες νομαρχίες, και σε δήμους όπως της Αθήνας, καθώς και τα ποιοτικά στοιχεία που αναδείχτηκαν στη διάρκεια της εκλογικής μάχης συνιστούν παράγοντες που ευνοούν την αποτελεσματικότερη δράση των δυνάμεών μας.

Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών απευθύνει κάλεσμα συνέχισης του κοινού αγώνα, ενόψει του δεύτερου γύρου, όπου συμμετέχουν οι συνδυασμοί της αγωνιστικής συνεργασίας, για την ανάδειξη αγωνιστών δημάρχων. Επιμένουμε στην καταδίκη του δικομματισμού και των στηριγμάτων του, με λευκή ή άκυρη ψήφο, εκεί που στο δεύτερο γύρο αναμετρούνται εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, είτε επίσημα, είτε με το μανδύα του "ανεξάρτητου".

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους μαζικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και συμπαρατασσόμαστε στη συνολική προσπάθεια για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προώθηση ριζικών πολιτικών αλλαγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ