Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...

ΒΕΒΑΙΩΣ! «Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατ' επέκταση δε και η κυβέρνηση επέδειξαν τη μέγιστη ευελιξία» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

«ΔΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤ»: «Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με τη μικρή μειοψηφία των καταληψιών μαθητών των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που με το "έτσι θέλω" έβαλαν λουκέτο στα εκπαιδευτήριά τους και δεν επιτρέπουν έτσι στους συμμαθητές τους να παρακολουθήσουν μαθήματα (...) γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση παρακαλεί και δε στέλνει τα ΜΑΤ, όπως συμβαίνει σε άλλες δημοκρατικές χώρες» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ»: «Σε αντικατάληψη του σχολείου προχώρησε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Σερρών ο οποίος ταμπουρώθηκε σε αυτό για να μην καταληφθεί από τους μαθητές και κλείδωσε σε μια αίθουσα μαθητή που κατάφερε να μπει από την ταράτσα (...) ο λυκειάρχης πείστηκε έπειτα από κάποιες ώρες να απελευθερώσει τον μαθητή ενώ όπως κατήγγειλαν οι υπόλοιποι χρησιμοποίησε φωτογραφική μηχανή και φωτογράφιζε τους μαθητές απειλώντας τους με μηνύσεις και συλλήψεις» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΙ ΑΛΛΟ ΖΟΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Αρχίζει η συζήτηση του υπό αναθεώρηση άρθρου 16 του Συντάγματος και η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το θέμα έχει βγάλει ήδη μία φορά στους δρόμους την πανεπιστημιακή κοινότητα. Αν αυτές οι κινητοποιήσεις έρθουν να προστεθούν σε αυτές των δασκάλων και των καθηγητών το κλίμα θα διαταραχθεί εκ νέου» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ