Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... βολέματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΕΣ οι αγάπες προς «τους ψηφοφόρους όλων των συνδυασμών», οι «δήμαρχοι όλων των δημοτών», τα «ανοίγματα» και όλα τα παρεμφερή που χρησιμοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αλλά ταυτόχρονα κανονίζουν και τα εσωτερικά τους.

Ετσι, χτες, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, εξαπέλυσε απειλές εναντίον των λεγόμενων «ανταρτών» της ΝΔ, αλλά και κάθε βουλευτή, μιλώντας για «τελευταία ευκαιρία» και αποκαλώντας «αυτονόητο καθήκον» τη στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης στους δήμους.

Τα ίδια κάνει πάνω - κάτω και το ΠΑΣΟΚ, μόνο που χρησιμοποιεί κάπως πιο «μουλωχτές» μεθόδους, μιας και προέχει το «φιλολαϊκό» προφίλ του γι' αυτήν την εβδομάδα.

Πού βρίσκεται η πολιτική διάσταση σε όλα αυτά τα φαινόμενα εσωτερικών διαφοροποιήσεων; Δυστυχώς... πουθενά. Βλέπετε, έτσι που έχουν «καταντήσει» τους δήμους, δηλαδή διαχειριστές κοινοτικών κονδυλίων που δε φτάνουν για όλους και πολλών διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων που πρέπει να υπηρετήσουν, και λίγα είναι τα προβλήματα που έχουν.

ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ μεθόδους «κοινωνικού αυτοματισμού» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θοδωρή Ρουσόπουλο! Θα το πιστεύαμε, αν δεν είχαμε δει με τα μάτια μας το αντίθετο.

Δε μιλάμε μόνο για τον αγώνα των εκπαιδευτικών, που διάφοροι, δήθεν «εκπρόσωποι» γονέων, εμφανίζονται για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, να αποκαλούν τα αιτήματα των δασκάλων «παράλογα» και να στηρίζουν την κυβέρνηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Θυμόμαστε και τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Πριν ακολουθήσει η κυβέρνηση το αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης, είχαν εμφανιστεί κατά συρροή οι περίφημοι «αγανακτισμένοι αγρότες», φτάνοντας τα πράγματα σε οριακά επίπεδα.

Ας μη μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση. Είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ