Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναβρασμός...

Με την αποφυγή οποιασδήποτε - μέχρι τώρα - δημόσιας τοποθέτησης για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου να ...αντιμετωπίσει το κλίμα εσωστρέφειας που κυριαρχεί μετά την περασμένη Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ «απειλούν» να μιλήσουν μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών για «λάθος επιλογές» και υποψήφιοί του αφήνουν αιχμές για «ελλιπή» στήριξη από τον κομματικό μηχανισμό, ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες σε δήμους και νομαρχίες που διεκδικεί το κόμμα του, προκειμένου να μη δώσει «τροφή» στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Πάντως, παρά τη στάση του Γ. Παπανδρέου, ένταση ξέσπασε στην Κέρκυρα ανάμεσα στην Α. Γκερέκου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και τον βουλευτή Γ. Δρυ, με ανταλλαγή αιχμηρών δηλώσεων για τη στάση που κράτησε ο βουλευτής απέναντι στις επιλογές του κόμματός του.

Η υποψήφια νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Β. Πατουλίδου, επανήλθε χτες και με νέες της δηλώσεις χαρακτήρισε και πάλι «προσωπική υπόθεση» το ποσοστό που πήρε στη νομαρχία. Η ίδια ανέφερε ότι «δεν υπήρξε στήριξη» από οργανώσεις και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που δε με στήριξαν «έχουν όνομα και επώνυμο και τους γνωρίζουν όλοι. Δεν είναι και καμιά 50αριά. Είναι συγκεκριμένοι», δήλωσε η Β. Πατουλίδου, και σημείωσε ότι στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ «υπήρχαν τρομερές αδυναμίες» και «αδιαφορία»...

Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι «μηχανισμοί» της «Χαριλάου Τρικούπη» προσεγγίζουν τους δήθεν «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους στο δεύτερο γύρο, αφού από την επομένη των εκλογών όλο και περισσότερο «ανακαλύπτουν» την ταύτιση των απόψεων και των προγραμμάτων τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και εξαργυρώνοντας τις «συμμαχίες» τους με τον ΣΥΝ σε διάφορους νομούς της χώρας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζουν και τους συνδυασμούς του ΣΥΝ και ζητούν ενίσχυση των ψηφοδελτίων τους.

Μόλις προχτές η υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Χρ. Αράπογλου, συναντήθηκε με τον Γ. Μπουτάρη και τον υποψήφιο του ΣΥΝ, Τ. Κουράκη, και χτες με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του «Αλφα» δήλωσε: «Εχουμε επικοινωνία με όλους τους συνδυασμούς. Μιλούσαμε δύο ώρες με τον κ. Μπουτάρη και τον κ. Κουράκη και μάλιστα ανακαλύψαμε με τον κ. Μπουτάρη ότι τα προγράμματά μας συμπίπτουν και με τον κ. Κουράκη είχαμε σε όλα σχεδόν τα θέματα ταυτόσημες απόψεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ