Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ «Ρ» ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ «ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ» ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
Μεγάλη πανελλαδική εξόρμηση - εφαλτήριο για την εκλογική μάχη
  • Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δημοσιεύει τα ονόματα όλων των επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στηρίζουν στις Νομαρχίες και τους Δήμους το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών
  • Ενθετο το DVD με τη συγκλονιστική εκδήλωση στη Λυκόραχη της Κόνιτσας για τα 60χρονα του ΔΣΕ

Αυτή την Κυριακή, χέρι χέρι ο «Ρ» μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού
Αυτή την Κυριακή, χέρι χέρι ο «Ρ» μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού
Με στόχο να φτάσει σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, σε κάθε νέα και νέο το κάλεσμα της συστράτευσης με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ από τον Εβρο έως την Κρήτη βρίσκονται επί ποδός για τη μεγάλη Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτέμβρη.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις τοπικές εκλογές στις 15 του Οκτώβρη έχει ήδη ξεκινήσει, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» δημοσιεύονται τα ονόματα όλων των επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων στις Νομαρχίες και τους Δήμους όλης της χώρας. Δίνεται έτσι και μ' αυτόν τον τρόπο το σύνθημα της πανστρατιάς μπροστά στην τελική ευθεία, της έντασης της δουλιάς από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, στα εργοστάσια, στη γειτονιά, στα πανεπιστήμια, στις πόλεις και την ύπαιθρο, για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των ψηφοδελτίων συνεργασίας.

Το φύλλο της 24ης Σεπτέμβρη έχει ξεχωριστή σημασία και για έναν ακόμα λόγο: Καθώς κορυφώνονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις του Κόμματος για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με ένθετο το DVD της συγκλονιστικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη Λυκόραχη (Κεφαλοχώρι) της Κόνιτσας, στις 2 του περασμένου Ιούλη. Εκεί όπου χιλιάδες μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, μαζί με τους νεολαίους της ΚΝΕ που συμμετείχαν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Οργάνωσης στο Νεστόριο, έστησαν στο Γράμμο το μνημείο - σύμβολο για το μεγαλείο των μαχητών του ΔΣΕ.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, η επιτυχία της κυριακάτικης Πανεξόρμησης με τον «Ρ» πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας. Να αποτελέσει αφορμή, ώστε για μια ακόμη φορά πόρτα πόρτα να ανοίξει η κουβέντα για την αναγκαιότητα στις επικείμενες εκλογές να δεχτούν ισχυρό πλήγμα οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ που συμπορεύεται στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις αντιδραστικές στρατηγικές επιλογές του δικομματισμού. Για την ώριμη ανάγκη, να αποτελέσουν οι εκλογές αποφασιστικό βήμα μπροστά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο καλός και έγκαιρος σχεδιασμός της Πανεξόρμησης, η συμμετοχή όλων στα συνεργεία που από το πρωί θα «αλωνίζουν» τις γειτονιές, η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας να πυροδοτήσει και αυτή η Πανεξόρμηση την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της δουλιάς για τις τοπικές εκλογές, είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία της. Με αυξημένα πλάνα στη διακίνηση και με τον πήχη της προσφοράς ακόμα πιο ψηλά, την Κυριακή να μη λείψει κανείς! Ταυτόχρονα, πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα και η επόμενη μέρα. Από τη Δευτέρα, επίσης, το πρωί και κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, ακούραστα, ακατάπαυστα, κομμουνιστικά, ξανά και ξανά να μεταφέρουμε το μήνυμα των αγωνιστικών συνδυασμών μας σε κάθε καλοποαίρετο άνθρωπο, στρατεύοντάς τον μέχρι την Κυριακή της κάλπης. Ας μη χάνουμε, λοιπόν, από σήμερα κιόλας ούτε λεπτό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ