Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σύλληψη στελεχών του ΚΚΕ

Με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας και της ρύπανσης του χώρου, τρία στελέχη του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο (Τάκης Στρούζας, Διονύσιος Καλαμαράς, Νίκος Αρβανιτάκης), θα δικαστούν την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στο νησί. Συγκεκριμένα, τα τρία στελέχη του Κόμματος συνελήφθησαν από άντρες του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επειδή ανέγραφαν στο δεξιό «μπράτσο» του λιμανιού συνθήματα που προπαγάνδιζαν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της ΝΑΣ και της ΔΑΣ στο νησί. Οδηγήθηκαν στο κρατητήριο του Λιμενικού και αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τον ορισμό της τακτικής δικάσιμου, την επόμενη ημέρα το πρωί.

Αμεση ήταν η αντίδραση εργαζομένων και κατοίκων του νησιού μετά τη σύλληψη, που ακαριαία βρέθηκαν στο πλευρό των τριών αγωνιστών και πραγματοποίησαν πολύωρη συγκέντρωση μπροστά από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου κρατούνταν και ζητούσαν την απελευθέρωσή τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη των τριών στελεχών του Κόμματος και υπογραμμίζει πως «η ποινικοποίηση της διακίνησης των ιδεών, στοχεύει στην υπονόμευση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που αποκτήθηκαν πολλές φορές ακόμη και με θυσίες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για να θωρακίσουν την ιδεολογική τρομοκρατία με σκοπό τη φίμωση του λαϊκού κινήματος».

Καταλήγοντας, καλεί το λαό να καταδικάσει με την ψήφο του αυτές τις πολιτικές που υπηρετούν την άρχουσα τάξη και να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο εύστοχα τονίζει πως «η πρόφαση των λιμενικών αρχών περί ρύπανσης είναι απαράδεκτη, την ώρα που καθημερινά βλέπουμε να καταπατούνται και να ρυπαίνονται οι παραλίες και οι θάλασσες του νησιού μας από τους κερδοσκόπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που καταπατούν και λυμαίνονται το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ