Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχουν το μαχαίρι

όσο δεν το παίρνεις εσύ

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Το πολιτικό σύστημα, λέει o αρθρογράφος του, ξέρει ήδη το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και ασχολείται πλέον με τα ζητήματα που αφορούν στην αναπαραγωγή του, δηλαδή τις αναδιατάξεις στο πολιτικό προσωπικό ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Κι αναρωτιέται μετά ο άλλος για το αν θεωρείται χάχας ο κάθε ψηφοφόρος από τα επικοινωνιακά επιτελεία. Χάχα και χειρότερο τον θεωρούν. Ολοι μαζί!

Οπως αυτός που βγήκε χτες να εκδηλώσει, δήθεν, το ενδιαφέρον του για τον πολιτικό διάλογο, όταν πέντε μήνες τώρα που διαρκεί η προεκλογική εκστρατεία, κάνει γαργάρα το γεγονός ότι στα ΜΜΕ «παίζουν» μόνον αυτός ο ίδιος και εκείνοι οι άλλοι οι όμοιοί του, που το σύστημα έχει προαποφασίσει ότι είναι οι μόνοι που πρέπει να υπάρχουν.

Εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη αυτή η επιχείρηση, που έχει στόχο να επιβληθεί με τη βία στη συνείδηση των ανθρώπων η θέση ότι σ' αυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορούν να υπάρχουν ούτε σαν μειοψηφούσες απόψεις αυτές που δεν κολλάνε στον έναν ή τον άλλο «μονομάχο».

Γνωρίζουν πως οι διαφορές τους στα κεντρικά, τα μεγάλα, είναι ανύπαρκτες. Στήνουν καυγά στην περιφέρεια και φροντίζουν να μην υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος.

Υπάρχει λύση. Αλλά αυτήν δεν μπορούν να την επιβάλουν κάποιοι από πάνω.

Είναι αυτοί οι ίδιοι, που αντιμετωπίζονται από τα επιτελεία του δικομματισμού ως χάχες, είναι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν κεφάλι.

Με πρώτο βήμα τη μαζική εγκατάλειψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, με προβολή του δικού τους δίκαιου αιτήματος: Να αρχίσουν να παίρνουν όσα τους στερεί αυτό το οικονομικό και πολιτικό σύστημα.

Κι αυτό είναι πρόβλημα εξουσίας, που ποτέ δεν παραδόθηκε, αλλά καταχτήθηκε απ' αυτούς που τους στερεί το σύστημα όσα τους ανήκουν. Καιρός να κάνουν τα μεγάλα βήματα. Σαν κι αυτό που πρέπει να κάνουν στις τοπικές εκλογές. Τώρα ένα βήμα ν' αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός. Αποφασιστικά. Για να ανοίξει δρόμος και στη συνέχεια...


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ