Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Νέες προφυλακίσεις

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χτες ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο έμπορος σιτηρών Κώστας Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι μετά την απολογία τους στην 14η τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα για εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, παθητικής δωροδοκίας και άμεσης συνέργειας στην παθητική δωροδοκία, στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο Αδαμόπουλος παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα, αρνούμενος τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να έρθει σε επαφή με την εταιρεία, προκειμένου αυτή να συνεργαστεί με την Επιτροπή και να δώσει στοιχεία για την εξεταζόμενη υπόθεση του καρτέλ. Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο Κωνσταντινίδης που δε θέλησε να απολογηθεί, υποβάλλοντας αίτημα να προηγηθούν της απολογίας του οι καταθέσεις του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρου Παπαδάκη και του μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου της εταιρείας Κρίτωνα Μεταξόπουλου. Ανακριτής και εισαγγελέας θεώρησαν την άρνηση του Κωνσταντινίδη να απολογηθεί ως τυπική απολογία και μετά από διάσκεψη τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος του Κωνσταντινίδη, ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση απομυθοποιήθηκε από ποινικής απόψεως, παρουσιάζει όμως μεγάλο ενδιαφέρον από πολιτικής και ηθικής πλευράς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, στην απολογία του την Παρασκευή είχε υποστηρίξει ότι είχε διαμεσολαβητικό ρόλο στις επαφές του Κωνσταντινίδη με τη ΜΕΒΓΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ