Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε λειτουργία τα σχολεία της αγοράς

Γρηγοριάδης Κώστας

Κάθε χρόνος που περνάει τόσο πιο πολύ οι επιχειρήσεις βάζουν τη σφραγίδα τους στα σχολεία, ελέγχοντας πλήρως τη γνώση. Ιδού δύο παραδείγματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στις ΗΠΑ, όταν οι τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας πήραν τις θέσεις τους στο αμφιθέατρο, διαπίστωσαν ότι η παράδοση του πρώτου μαθήματος του έτους θα γινόταν από ένα διευθυντικό στέλεχος της ΙΒΜ. Πρόκειται, βέβαια, για μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου που εφαρμόζεται στα κολέγια και στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μαθήματα που χρηματοδοτούνται από τις πολυεθνικές. Η ύλη των μαθημάτων ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις τους. Η IBM δεν είναι η μόνη εταιρεία που επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία και την επιρροή της στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Η Credit Suisse Group και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW AG συμμετέχουν ενεργά.

Η δεύτερη είδηση έρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία, όπου καθιερώθηκε στα σχολεία η «επιχειρηματική ώρα», όπου διδάσκουν τα ίδια τα στελέχη των μεγάλων βουλγαρικών και ξένων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανταπόκριση σεμινάρια στους μικρούς μαθητές θα παραδίδουν στελέχη εταιρειών όπως των Astra Zeneca, AIMS Human Capital, Shell Bulgaria, Balkan Capital Management, ProWave, Overgas, ΤΝΤ και M3 Communications Group.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για σκηνές από το παρελθόν, αλλά από το εφιαλτικό μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ