Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σωματοφύλακας του Μπους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ούτε εκπρόσωπος της αμερικάνικης πρεσβείας να ήταν ο Α. Ανδριανόπουλος, που έσπευσε αυθημερόν να αντιδράσει στα όσα είπε, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ...τον Τζ. Μπους.

Ο «ανεξάρτητος» (λέμε τώρα) βουλευτής επέκρινε τον Καρ. Παπούλια, γιατί «άσκησε προσωπική επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για επιλογές της εξωτερικής του πολιτικής». (σ.σ. Ως γνωστόν, οι δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ Μπους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία ποτέ δεν τον ενόχλησαν, αντίθετα πάντα τις στήριζε). Ομως, τι είπε ο Κ. Παπούλιας; Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αυτά που λένε όλοι οι ηγέτες της ΕΕ, που την ίδια στιγμή είναι μαζί με τις ΗΠΑ στους πολέμους της «νέας τάξης». Η φράση του Κ. Παπούλια που προκάλεσε την ιερά οργή του Α. Ανδριανόπουλου είναι η εξής: «Καμιά χώρα - μέλος της ΕΕ δεν πρέπει να ανέχεται τις φυλακές της CIA, ούτε Γκουαντάναμο, όπως κάνει ο φίλος μας ο Πρόεδρος Μπους». Σχεδόν το ίδιο είχε πει, μερικές μέρες νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, που έχει χαρακτηριστεί «φίλη των ΗΠΑ».

Πάει πολύ, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι η εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ δεν ανέχεται ούτε τέτοιες φραστικές διαφοροποιήσεις; Και Ο Α. Ανδριανόπουλος γιατί πειράχτηκε τόσο και το εξέφρασε δημόσια; Μήπως γιατί δυσκολευόταν να το εκφράσει η πρεσβεία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ