Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΥΚΗ
Ο Θωμάς Κακαβάς υποψήφιος δήμαρχος

Ο Θωμάς Κακαβάς, συνδικαλιστικό στέλεχος, ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Την ίδια μέρα, η Κίνηση μετονομάστηκε σε «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Πεύκης». Τη στήριξή τους στην κίνηση εξέφρασαν άμεσα το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση καθώς αρκετοί ανένταχτοι αγωνιστές της περιοχής. Σημειώνεται πως γίνεται προσπάθεια να συνεργαστούν και άλλα προοδευτικά σχήματα που δρουν στην Πεύκη.

Η ΔΑΣ αποδοκιμάζει εξαρχής την πολιτική της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία στο δήμο εφάρμοσε τις νεοσυντηρητικές πολιτικές με αδιαφάνεια και υπερχρέωσε με σημαντικά κονδύλια το δήμο και τους δημότες. Η παρούσα Δημοτική Αρχή μπορεί να υποστηριζόταν από το κόμμα της ΝΔ, αλλά στην ουσία εφάρμοσε πιστά την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας πως τελικά δε διαφέρουν οι πολιτικές επιλογές των δύο κομμάτων.

Χαρακτηριστικά, στην εκδήλωση αναφέρθηκε η δημιουργία Δημοτικών Επιχειρήσεων, η ανταποδοτικότητα για υπηρεσίες σε αθλητισμό, πολιτισμό κ.ά., η ποικιλότροπη στήριξη των ιδιωτικών φροντιστηρίων και επιχειρηματιών στην παραπαιδεία, η εχθρότητα σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση και απαίτηση. Στην ουσία τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο σημερινός δήμαρχος, έχουν τους ίδιους πολιτικούς στόχους, σημειώθηκε.

Απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα καλείται ο πολίτης στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές να αντισταθεί και τονίστηκε η ανάγκη να αποδοκιμαστεί ο δικομματισμός και στις δύο του εκδοχές. Να αποδοκιμαστεί τόσο συνολικά όσο και σε τοπικό επίπεδο. Οπως τόνισε ο Θ. Κακαβάς, υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης και ο Στ. Λαμπρόπουλος, επικεφαλής της κίνησης, είναι ανάγκη ο τρίτος πόλος - η ΔΑΣ - να ενισχυθεί αποφασιστικά, έτσι ώστε να απαντηθούν θετικά οι λαϊκές ανάγκες στην περιοχή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, οι οποίοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στο συγκεκριμένο συνδυασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ