Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «ελεύθερη αγορά»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αδήριτοι είναι οι «νόμοι της ελεύθερης αγοράς». Και πάντα λειτουργούν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό. Αλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» πολιτικοί εκπρόσωποι της ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) τους θεσμοθέτησαν, τους εμπλουτίζουν συνεχώς και τους επεκτείνουν προς κάθε κατεύθυνση κι έχουν αναγορεύσει την «επιχειρηματικότητα» σε πρώτιστη αξία και θεμέλιο της καπιταλιστικής μας κοινωνίας.

Αυτές οι σκέψεις μάς γεννήθηκαν, ακούγοντας μια σειρά καταγγελίες σε ραδιοφωνική εκπομπή. Οι καταγγελίες αφορούσαν το γεγονός πως εδώ και τέσσερις μήνες δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα ορισμένα εντελώς απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα τα εμβόλια πολιομυελίτιδας για βρέφη και οι ενέσεις κορτιζόνης. Ο λόγος; Η τιμή που έχει οριστεί δε συμφέρει τις εταιρίες που παράγουν ή εισάγουν τα φάρμακα αυτά και, επομένως, γιοκ φάρμακα, μέχρι να νικήσει η «ελεύθερη αγορά». Και η κυβέρνηση; Οι κυβερνώντες... εποπτεύουν τις εξελίξεις, στρογγυλοκαθισμένοι στις καρέκλες του «κράτους στρατηγείου» κι αγναντεύοντας τα όσα έλεγαν κάποτε, περί εθνικής φαρμακοβιομηχανίας κλπ., κλπ.

ΥΓ.: Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται, εντός των ημερών, εισαγωγή ενέσεων κορτιζόνης, με τιμή, όμως, δεκαπλάσια αυτής που ίσχυε μέχρι τώρα. Οπως καταλαβαίνετε, η «αγορά» θριάμβευσε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ