Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Εικόνα προσυνεδριακής κρίσης

H κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φαίνεται να διανύουν μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο στο εσωκομματικό πεδίο, αν κρίνει κανείς από τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις «σκέψεις» του Κ. Σημίτη για την αντιστροφή του κλίματος, που πρόσφατα είχε οδηγήσει στο εσπευσμένο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα του οποίου, όμως, αποδεικνύονται πενιχρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Κ. Σημίτης, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, φέρεται ότι θα ζητήσει: α) «Δημόσιες διευκρινίσεις» από τους «δελφίνους» για τη «διαδοχολογία», β) θα τους καλέσει να «συμβουλέψουν» τις εσωκομματικές ομάδες που ελέγχουν για να υπάρξει ήρεμο κλίμα στην ΚΟ που συνεδριάζει μέσα στο Μάη, γ) θα απαιτήσει να μπει τέλος στα «συντροφικά» μαχαιρώματα, όπως αυτά εναντίον των Χριστοδουλάκη και Γ. Παπανδρέου. Τα «σύννεφα», όμως, στο Μαξίμου είναι «βαριά» και για τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού τού καταλογίζουν ότι «αγνοεί» επιδεικτικά τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, ότι «παίζει» με τους βουλευτές του κόμματος και καταλήγουν ότι πρέπει να πάρει ευκρινείς αποστάσεις από κάθε σκέψη, που θα θυμίζει ...«κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»!

H παραπάνω κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς εντείνεται η φημολογία, που φέρει τον πρωθυπουργό να προσανατολίζεται σε ανασχηματισμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε γνώση αυτών των προθέσεων τελούν και οι υπουργοί του... Πάντως, χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας προσπάθησε να διασκεδάσει τη φημολογία, λέγοντας ότι απλώς θα γίνουν κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, λόγω της καθόδου στις δημοτικές κάποιων στελεχών της κυβέρνησης (π.χ., Βούγιας, Κουράκης), αλλά πως θέμα συνολικού ανασχηματισμού δεν τίθεται και πως οι σχετικές αναφορές είναι «φαντασίες»...

Οσον αφορά, δε, την έναρξη νέου κύκλου συναντήσεων του πρωθυπουργού με διάφορους «πρωτοκλασάτους», που αποτελεί επίσης «μέτρο» στο οποίο επιστρέφει ο Κ. Σημίτης για να ελέγξει την κατάσταση (τις επόμενες μέρες θα έχει συναντήσεις με τους Χριστοδουλάκη, Παπαντωνίου, Ευθυμίου, Γ. Παπανδρέου, Βενιζέλο κ.ά.), ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν έκρυψε χτες ότι «οι υπουργοί είναι και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από αυτούς είναι και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος και είναι λογικό, κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, να θίγονται και γενικότερα θέματα, είτε της πολιτικής επικαιρότητας, είτε του πολιτικού προγραμματισμού μας».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ανακοίνωσε χτες ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σ. Βούγια στο υφυπουργείο Μεταφορών, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Πάγκαλου, ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αλλάξει και το προσωπικό του στιλ και τους υπουργούς του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ