Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σημασία έχει να ενισχυθεί ο πόλος του ριζοσπαστισμού

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία της στο εργοστάσιο «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά το τέλος της χτεσινής περιοδείας της στο εργοστάσιο «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει αήθης επίθεση κατά του ΚΚΕ, δήλωσε:

«Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι το ΚΚΕ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου υπάρχει μια νεοσυντηρητική λαίλαπα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ κατά των εργαζομένων, θα κάνει παραχωρήσεις αρχών προκειμένου να "ακούσει" μία πρόταση έστω και για κατώτατη πολιτική θέση σε ένα υπουργείο.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης με τη δήλωσή του έδειξε ακριβώς, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουν τα ψευτοδιλήμματα, πρέπει να εγκαταλείψουν και τους δύο και να ενισχύσουν τον πόλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης, διαφορετικά θα μετράνε ανώφελες θυσίες, είτε γαλάζιες είτε πράσινες».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και κατά την ομιλία της στους συγκεντρωμένους εργάτες του «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ», επισημαίνοντας:

«Ο Χαρίλαος, και καλά έκανε, έκανε μια πρόβλεψη - και με το χαραχτήρα αστείου - με βάση τα γκάλοπ που γίνονται. Και με βάση, αν θέλετε, αυτά που λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι θα βγει η ΝΔ και χαθήκαμε. Ο Χαρίλαος όμως το είπε και για έναν άλλο λόγο. Να σπάσει το δίλημμα, και με ποια έννοια; Εμείς δε συμφωνούμε με το δίλημμα που λέει αν μείνει το ΠΑΣΟΚ χαθήκαμε αν έρθει η ΝΔ επίσης χαθήκαμε. Οποιος κι αν έρθει ή πρώτος ή δεύτερος κακό θα φέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι και οι δύο να χάσουν, να πέσουν όσο γίνεται πιο κάτω και να ενισχυθεί ο πόλος του ριζοσπαστισμού. Ο Χαρίλαος λοιπόν, ήθελε να σοκάρει και επειδή προκλήθηκε και να πει το εξής πράγμα: Δε θα το κόψουμε πλάι άμα πέσει το ΠΑΣΟΚ ή άμα έρθει η ΝΔ. Ο κόσμος πρέπει να δει ότι ο άλλος πόλος, ο πόλος της αντίστασης και της αντεπίθεσης, που εδώ που τα λέμε έχει κορμό το ΚΚΕ, αυτός ο πόλος πρέπει να ενισχυθεί. Είτε ο ένας είναι στην κυβέρνηση είτε ο άλλος, το τιμόνι θα πηγαίνει στην ίδια γραμμή δεξιά, δεξιά, δεξιά και αυτό το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Και δεν πρέπει ο εργάτης να εκδικηθεί την πολιτική του ΠΑΣΟΚ πηγαίνοντας στη ΝΔ ή να φοβηθεί την πολιτική της ΝΔ και να μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να πάει εκεί που του λέει το ταξικό του συμφέρον, μαζικά. Εμείς λέμε αγώνας και όταν πάμε στην κάλπη να ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Αν πας στην κάλπη χωρίς να έχεις αγωνιστεί, τότε θα ψηφίσεις παραδοσιακά τον έναν από τους δύο και αυτό είναι αδικία.

Η ΝΔ λέει έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει αριστερούς υπουργούς και βρήκαν την ευκαιρία μερικές εφημερίδες, όπως η «Αυριανή», να πει να πάνε με τη ΝΔ να γίνουν υπουργοί. Τώρα εσείς τι φανταστήκατε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης έφτασε στην ηλικία που έφτασε και όλοι οι άλλοι στο Κόμμα έχουμε δώσει τόσες θυσίες, για να φιλοδοξήσουμε να γίνουμε υπουργοί της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ; Ε όχι. Και όποιος τόλμησε αυτό να το κάνει ως σκέψη βρέθηκε εκτός νυμφώνος. Μπορεί και να βρεθεί και κανένας τέτοιος αλλά οι κομμουνιστές δε δίνουν τον εαυτό τους για να γίνουν υπουργοί μιας συντηρητικής κυβέρνησης. Οσο χρειαστεί θα είμαστε αντιπολίτευση και όταν έρθει η ώρα εκείνη, τότε θα αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας μαζί με τους συμμάχους μας».

Σικέ μέτρηση...

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης από την «AGB», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Εχω παρακολουθήσει και τις σχετικές εκπομπές. Νομίζω ότι υπάρχουν εντελώς ισχυρά και αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η μέτρηση της "AGB" είναι μια σικέ μέτρηση, η οποία ενδιαφέρεται να κατευθύνει τους ανθρώπους να βλέπουν υποβαθμισμένες εκπομπές, να μην σκέφτονται και επιπλέον να συγκεντρώνει κάθε φορά με την τηλεθέαση κατά τα καλά και συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ