Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτογραφίστε άφοβα

Στα ...μαλακά οι δεκαέξι αλλοδαποί, που είχαν συλληφθεί να φωτογραφίζουν ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια

Το δικαστήριο, ίσως και γιατί έλαβε υπόψη του τη «γνωμοδότηση» του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος, πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είχε αθωώσει τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι φωτογράφιζαν ελληνικά αεροδρόμια, φέρθηκε με επιείκια στους «χομπίστες» παρατηρητές αεροπλάνων, αποφασίζοντας να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή που τους επέβαλε.

Οπως είναι γνωστό, οι δώδεκα Βρετανοί και οι τέσσερις Ολλανδοί ...χομπίστες είχαν συλληφθεί να φωτογραφίζουν αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, συνέχιζαν το χόμπι τους, παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που τους έγιναν από τις αρχές σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας. Οι αλλοδαποί λάτρεις των αεροσκαφών και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων είχαν τότε, πριν μερικούς μήνες, οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές, έστω κι αν ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, είχε σπεύσει να γνωμοδοτήσει, λέγοντας ότι δεν είναι κατάσκοποι, αλλά απλώς κάνουν ένα χόμπι.

Το δικαστήριο, αν και τους έκρινε ένοχους, εξέδωσε μια απόφαση με ανασταλτική ισχύ. Ο υπουργός Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Κατόπιν τούτου, ούτε εμείς εκφράσαμε γνώμη για την έκδοση της απόφασης, ούτε και πρέπει να την κρίνουμε. Ομως, εκείνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι η δίκη έγινε με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί από όλους. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως συμβαίνει και σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα, που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ