Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράση ο Μάης
  • Με διακήρυξή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τον ελληνικό λαό σε αγώνα κατά της τρομοκρατίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων
  • Την Κυριακή, 19 Μάη, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Μήνα αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης ανακήρυξε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Μάη του 2002. Το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, μέσα στο Μάη σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της χώρας θα διοργανώσει εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ την Κυριακή 19 Μάη θα γίνει η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Σύνταγμα.

Ο λαός μας θα βγει στους δρόμους, και θα διατρανώσει την αντίθεσή του στον πόλεμο. Με κεντρικά συνθήματα: «Εμπρός με τους Λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών» και «Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό», η ΕΕΔΥΕ εξέδωσε διακήρυξη, το πλήρες κείμενο της οποίας παρουσιάζουμε:

«Η ανθρωπότητα ολόκληρη συγκλονίζεται από τη θηριωδία που διαπράττει στην Παλαιστίνη η κυβέρνηση του Ισραήλ, με τη στήριξη και ανοχή των ιμπεριαλιστών.

Με αφορμή και πρόσχημα το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όλοι οι υποστηρικτές της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, εξήγγειλαν την έναρξη μιας δήθεν αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, βάζοντας διά στόματος Μπους στο στόχαστρο, κράτη, λαούς, κινήματα που αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Στο στόχαστρο οι λαοί

«Χιλιάδες Αφγανοί άμαχοι, τεράστιες καταστροφές, προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του ιμπεριαλισμού. Νέα κατοχή του Αφγανιστάν ακολούθησε την κατοχή της Γιουγκοσλαβίας. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ - ΕΕ και άλλων χωρών, για να χτυπήσουν τους ανερχόμενους λαϊκούς αγώνες, έβαλαν στον "Προκρούστη" δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα με τους ονομαζόμενους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Ολοι εκείνοι που άμεσα ή έμμεσα συντάχτηκαν με την τρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όλοι όσοι προέβαλαν τη θεωρία των αποστάσεων, έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση Σαρόν, για να σύρει σε σφαγή τον παλαιστινιακό λαό, που αποτελεί το σημερινό θύμα της.

Ο χαρακτηρισμός από τον Πρόεδρο Μπους του Ιράκ, Ιράν, ΛΔ Κορέας ως «χώρες του κακού» τα σχέδια άμεσης επίθεσης κατά του Ιράκ, δείχνουν πως ο πόλεμος κατά του Αφγανιστάν ήταν μόνο η αρχή.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο. Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, η προσπάθεια του συστήματος να βγει από την κρίση, η πρωτοφανής επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η ένταση της καταλήστευσης των χωρών του ονομαζόμενου Τρίτου Κόσμου δημιουργούν εκρηκτικό πεδίο.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη «ΑΒΜ», η υλοποίηση του επιθετικού προγράμματος «NMD», γνωστού ως «πόλεμος των άστρων» ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση όποιων θετικών συμφωνιών είχαν επιτευχθεί στον τομέα των πυρηνικών και έχουν στόχο την κυριαρχία τους με την πυρηνική τρομοκρατία.

Ανατρέπεται πλήρως το διεθνές δίκαιο που εδραιώθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανατρέπονται οι βασικές αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, από το νέο στρατηγικό δόγμα του NATO.

Αντιστρέφονται βασικές αρχές του Δικαίου. Οι φονιάδες του γιουγκοσλαβικού λαού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, δικάζουν στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης τα θύματά τους.

Ξεχειλίζει η υποκρισία των εταίρων και συνεταίρων της Νέας Τάξης. Συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, από κοινού, ή με εναλλαγή στις κυβερνήσεις, εφαρμόζουν την ίδια πολιτική της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, εξαπολύουν επιθετικούς πολέμους και την ίδια στιγμή υψώνουν τη σημαία κατά του νεοφασισμού, τον οποίο οι ίδιοι με την πολιτική τους εκτρέφουν. Υποστηρίζουν ή ανέχονται τα φασιστικά εγκλήματα του Σαρόν και την ίδια στιγμή καλούν το λαό να συναινέσει στην πολιτική τους, δήθεν για να αντιμετωπίσουν τον Λεπέν».

Στο πλευρό των ιμπεριαλιστών κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

«Η ελληνική κυβέρνηση με τη συναίνεση και τη συμπόρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντάχτηκε στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, είναι συνυπεύθυνη και συνένοχη για τον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν. Είναι συμμέτοχη στα επιθετικά σχέδια κατά των λαών που επεξεργάζονται ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Συμμετέχει με ελληνικό στρατό στις δυνάμεις κατοχής στη Βοσνία, στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν. Συμμετέχει στο νέο επιθετικό ευρωστρατό.

Εξήγγειλε νέο επιθετικό στρατιωτικό δόγμα, μετατρέπει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε επιθετικό τμήμα του NATO. Αναθέτει την ασφάλεια της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στις ξένες μυστικές υπηρεσίες και τη CΙA. Επιχειρεί να παραπλανήσει το λαό, παρουσιαζόμενη ως υποστηρικτής των Παλαιστινίων, ενώ στην πραγματικότητα με τις "ίσες αποστάσεις" δίνει άφεση αμαρτιών στον Σαρόν και στα εγκλήματα του».

Μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αντίσταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα

«Πρωτοφανείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Το αντιπολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Συντονίζεται με τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Περισσότεροι άνθρωποι, οργανώσεις, κινήματα αναζητούν δρόμους αντίστασης και ανατροπής της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης. Το σύνθημα του συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, η παγκόσμια δράση κατά της Νέας Τάξης βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση.

Παρά τις πιέσεις και τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού του αναπτυσσόμενου κινήματος σε ανώδυνους δρόμους διαμαρτυρίας, η οξύτητα των προβλημάτων και η επίμονη δράση των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων κάνουν πιο ορατή την προοπτική της σύγκρουσης και της ανατροπής των δυνάμεων του πολέμου και της βαρβαρότητας,

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, να συσπειρωθεί στο μαχόμενο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα ειρήνης, να συμπαραταχτεί μαζί του και με τα άλλα κοινωνικά κινήματα στον αγώνα για την απόκρουση της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών. Για να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής της Νέας Τάξης.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, όλο το Μάη να ξεδιπλώσουν πολύμορφες δραστηριότητες σε ολόκληρη τη χώρα. Να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ και στο κορυφαίο γεγονός, την Κυριακή 19 Μάη, τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Διαδηλώνουμε:

  • Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό
  • Να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ
  • Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια
  • Να γυρίσουν τώρα όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων
  • Να σταματήσει το πρόγραμμα του "Πολέμου των Αστρων" από τις ΗΠΑ
  • Ζήτω η φιλία των λαών - Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ