Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση κατά της «Χρυσής Αυγής»

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση των φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» να κάνουν συγκέντρωση και πορεία για να πανηγυρίσουν τη νίκη του Λεπέν εκδήλωσαν, χτες το απόγευμα, μέλη αντιρατσιστικών και άλλων οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν στις 5 μ.μ. στο Μουσείο.

Κρατώντας πανό και πικέτες που απαιτούσαν το «κλείσιμο» της «Χρυσής Αυγής» και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το Πεδίον του Αρεως, όπου θα διεξαγόταν το συλλαλητήριο των «Χρυσαυγιτών». Περίπου στις 8 μ.μ., οι συγκεντρωμένοι αφού έμαθαν ότι το συλλαλητήριο ματαιώθηκε, αποχώρησαν διά μέσου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Σπ. Τρικούπη. Ενα μικρό τμήμα των διαδηλωτών επιτέθηκε σε τρεις περαστικούς τραυματίζοντάς τους, ενώ η ίδια ομάδα στη συνέχεια άναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε πέτρες σε βιτρίνες καταστημάτων. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και η ομάδα αυτή διαλύθηκε. Σύμφωνα με καταγγελία στο «Ρ», οι άνδρες της αστυνομίας επιτέθηκαν και στα γραφεία του «Δικτύου για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», ρίχνοντας μέσα χημικά.

Οι περίπου 150 «Χρυσαυγίτες», που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα έξω από τα γραφεία τους στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, παρέμειναν εκεί συγκεντρωμένοι και περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέχρι περίπου τις 8 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ