Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προαναγγέλλει τη διχοτόμηση της Κύπρου ο Σολάνα

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε τα εξής:

«Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, κ. Χαβιέ Σολάνα, σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα", δήλωσε ότι αν δε λυθεί το κυπριακό πρόβλημα θα ενταχθεί στην ΕΕ μόνο το ελληνοκυπριακό τμήμα της Κύπρου. Οι διαδοχικές απαντήσεις σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις του δημοσιογράφου της εφημερίδας, ο οποίος υπογράμμισε του κ. Σολάνα ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ήταν γνωστό για την απόφαση του Ελσίνκι, δεν αφήνουν περιθώρια λάθους ή παρερμηνείας.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Σολάνα επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο του Ελσίνκι, ότι η διαδικασία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα οδηγήσει τη χώρα στη διχοτόμηση, θα νομιμοποιήσει την τουρκική κατοχή και θα δικαιώσει την εισβολή του 1974. Επιπλέον, με τη δήλωσή του ο κ. Σολάνα δείχνει πλήρη περιφρόνηση στις σχετικές αποφάσεις των ΗΕ και στο διεθνές δίκαιο γενικότερα.

Θα ήθελα, κ. πρόεδρε, να ζητήσω την παρέμβασή σας προς τον ύπατο εκπρόσωπο, δεδομένου ότι η θέση που εξέφρασε είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ