ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006

ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
φωt

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, προέδρου ετεροδημοτών Ν. Ηλείας, τα ανίψια του προσφέρουν, μέσω της ΚΟ ΔΕΗ Πειραιά του ΚΚΕ, 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος που υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

***

φωτ. 2

Οι σύντροφοι Σωτηρία και Ευριπίδης Σερετίδης προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 500 ευρώ στην ΚΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, στη μνήμη των παρακάτω συντρόφων μας: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΗ, ΚΑΜΠΑ ΖΑΧΑΡΙΑ - ΚΩΣΤΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΧΙΟΝΙΔΗ ΦΑΝΗ, ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (ΣΚΟΥΦΑ), ΧΙΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ(ΦΩΣΤΗΡΑ), ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ, ΚΑΤΣΙΚΗ ΚΩΣΤΑ, ΚΑΣΣΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΖΕΧΤΕΡΙΔΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΤΖΕΛΕΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΑΜΕ ΑΝΔΡΕΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ.

***

φωτ.

Πέρασαν 58 χρόνια από τον Απρίλη 1948 που ο πατέρας μας ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνιστής της ΕΑ και μαχητής του ΔΣΕ, στα τμήματα του καπετάν ΔΙΑΜΑΝΤΗ όπου δε δέχτηκε βοηθητικό ρόλο παρά τα 58 χρόνια του και για το λόγο ότι ήμαστε τέσσερα άτομα από την οικογένεια στο βουνό, οι γιοι του Νίκος (Κολοκοτρώνης), Γιάννης(Περιστεράκι) και η κόρη του Βαγγελιώ (Βέρα). Αιχμαλωτίστηκε στην Γκιώνα και κάποια στιγμή που επιχείρησε να το σκάσει του έριξαν και τον τραυμάτισαν και είχε φρικτό τέλος από τα βασανιστήρια. Με την ευκαιρία των 60 χρόνων του ΔΣΕ, στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου και 10 ευρώ στον «Ρ».

ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Η κόρη του Βαγγελιώ Λύτρα

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΟΥ -ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, παιδιάτρου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ του «Ρ», 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτ

Στη μνήμη της αξέχαστης και πολυαγαπημένης μας γιαγιάς ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό της, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πειραιά.

Τα εγγόνια της: Μάκης - Ελένη

***

φωτ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των φίλων μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, 50 ευρώ.

Μαρία Καυκαλέτου, Φρόσω Στεφανίδου

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, Ακροναυπλιώτη κομμουνιστή. Του αδελφού μου ΠΕΤΡΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, γραμματέα της ΕΠΟΝ Λάρισας ου δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια Λάρισας το 1947. Της μητέρας μου ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΥ και του ανιψιού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ που σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά. Και του μικρότερου αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ που, πριν λίγες μέρες, μας άφησε, προσφέρω ως οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

Ευγενία Πολυχρονιάδου

***

φωτ 2

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΖΗΣΗ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ, η Λάμπρου Ασημίνα και η Ελένη Παπαδοπούλου προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η κόρη του Γιαννούλα - Ρούλα, ο γαμπρός του Μαρίνος, τα εγγόνια του Δημήτρης και Μίνα

***

φωτο 1

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Την 1η Δεκέμβρη 2006 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η λατρευτή και αξέχαστη συντρόφισσά μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Τον Ιούνη 1949 εκτελέστηκε στην περιοχή Γαλάζια Δομοκού η μάνα μου ΕΛΕΝΗ Π. ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Το Μάρτη του 1965 πέθανε έπειτα από πολλές και σκληρές δοκιμασίες (φυλακές - εξορίες) ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, έντιμος και άξιος άνθρωπος.

Στη μνήμη τους, όπως και στη μνήμη των αγωνιστών πατριωτών του χωριού μου Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, που έδωσαν τη ζωή τους για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και προκοπή του λαού, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΚΟΒ Ν. Κόσμου του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οικογένεια Δημητρίου Π. Καρλαύτη

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΦΙΛΙΑ ο Ηλίας Πουλάκης προσφέρει 50 ευρώ στην ΠΕΔΥΕ. Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Μεταφορών προσφέρει στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΦΙΛΙΑ 70 ευρώ στην ΠΕΔΥΕ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ και ΗΛΙΑ ΑΝΑΣΣΗ, ο Χαράλαμπος Κυπραίος προσφέρει στην ΚΟ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου του ΚΚΕ 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ Γ. ΚΑΛΑΤΖΗ και ΜΑΝΩΛΗ ΣΤ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, προσφέρουμε ως πρώτη δόση για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ στην ΚΟΒ Δήμου Βαθέος.

ΚΑΜΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Μαρία Φιλιππάκη, Γιώργος Καλατζής

***

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ από τα Δρακοπουλάτα Κεφαλονιάς, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που απεβίωσε στις 18.12.06, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στην ΚΟ Βαθέος του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Σταύρος και Χριστίνα Κουτράκη

***

φωτ0

Με τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΟΛΤΣΙΔΗ προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Δέσποινα Γιολτσίδου

***

φωτο

Με τη συμπλήρωση 16 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΥΔΗ προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Κυριακή Μακρύδου

***

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΤΟΣ έφυγε στις 10.12.06, σε ηλικία 95 χρόνων, όρθιος όπως αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για το Κόμμα που πίστεψε από τα εφηβικά του χρόνια και τίμησε σ' όλη τη ζωή του. Εφυγε για να συναντήσει τη μεγάλη στρατιά των συναγωνιστών του που έφυγαν πριν απ' αυτόν.



ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΙΤΣΑ


ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΥΔΗΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΛΤΣΙΔΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-11-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-01-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-12-10 00:00:00.0)