Στην περιφρούρηση η πρώτη μάχη

Από τα χαράματα αύριο, χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα θα βρεθούν έξω από τους τόπους δουλειάς. Σε 52 πόλεις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων που συμμετέχουν στην απεργία

Τρίτη 15 Απρίλη 2008

Από αύριο τα χαράματα, με τη μάχη της περιφρούρησης στους τόπους δουλειάς, χιλιάδες εργάτες και εργάτριες δίνουν το δίκαιο απεργιακό αγώνα για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών. Ενάντια στη σύμβαση του αίσχους του ενός ευρώ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά.

Μέχρι την τελευταία ώρα, δεκάδες είναι τα σωματεία που προσθέτουν την απεργιακή τους απόφαση στις εκατοντάδες που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ζεφυρίου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου, το Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ελλάδας «Η Αλληλεγγύη» κ.ά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν καθοριστεί σε 52 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Οι εξορμήσεις στην Αθήνα ολοκληρώνονται σήμερα στα εργοτάξια του Μετρό (γραμμή προς Ελληνικό), στην «ΑΡΓΩ - ΙΜΠΕΡΙΟ» (Καπανδρίτι), στην «ΚΟΣΜΟΚΑΡ» (Καπανδρίτι) και αλλού.

Στάσεις εργασίας

Στις αποφάσεις για απεργία προστίθενται και οι παρακάτω κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αύριο σωματεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών:

Στη Θεσσαλία

Σε δεκάδες εργοστάσια, επιχειρήσεις, υπηρεσίες και άλλους χώρους δουλειάς περιοδεύουν στελέχη του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλία καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αύριο στους τέσσερις νομούς, με κεντρική αυτή της Λάρισας, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ανακοινώσεις - καλέσματα συμμετοχής εκδίδουν και πολλές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με καθημερινές πρωτοβουλίες τα συνδικάτα μεταφέρουν το απεργιακό κάλεσμα (2022-10-19 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας (2021-06-15 00:00:00.0)
Προσυγκεντρώσεις και λεωφορεία στην Αθήνα (2016-02-03 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στην απεργιακή μάχη (2008-10-09 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις (2002-04-28 00:00:00.0)