Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με αποφασιστικότητα στην απεργιακή μάχη

Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 21 του Οκτώβρη. Στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό
Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό
Με απαιτητικότητα και αποφασιστικότητα έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 21 του Οκτώβρη οι ταξικές δυνάμεις, παίρνοντας άμεσα μέτρα για πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς. Στόχο αποτελεί η συσπείρωση νέων δυνάμεων, ώστε να εκφραστεί με τον πλέον μαζικό τρόπο η αντίθεση των εργαζομένων στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, να βρεθούν στο προσκήνιο αιτήματα και διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφασίζουν καθημερινά τη συμμετοχή τους στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οργανώνουν τη δράση και παίρνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες ανά κλάδο. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου - με χτεσινή του ανακοίνωση - καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΕΚ. Τη συμμετοχή του στην απεργία αποφάσισε και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλώντας στη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς. Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μπροστά στην πανεργατική απεργία, προγραμματίζονται περιοδείες, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 8 μ.μ. προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας. Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ οργανώνει συνδικαλιστική σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 7 μ.μ.

Στην Αθήνα, περιοδείες θα γίνουν σήμερα Πέμπτη, στα «Lidl» Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας. Αύριο Παρασκευή, 10/10, στα «Praktiker» Αιγάλεω, Ελληνικού και Ταύρου και σε «Ερμής Security». Τη Δευτέρα, 13/10 σε «Alimenta», «Attica», «Wackenhut» και τον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου. Συσκέψεις έχουν ήδη προγραμματίσει:

  • Την Κυριακή 12 Οκτώβρη, τα σωματεία Οικοδόμων Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • Στις 15 Οκτώβρη, το παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του (Θησέως 156).

Στο μεταξύ, δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με κάθε τρόπο. Σε συνάντηση που έγινε με την Φ. Πάλλη -Πετραλιά, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ