Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νοθεία και σύμπλευση με την εργοδοσία από τον ΣΥΝ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τις εκλογές στο Σωματείο Ιματισμού της Θεσσαλονίκης. Συνέντευξη Τύπου σήμερα από τη Γραμματεία της Θεσσαλονίκης

«Η νοθεία των στελεχών του ΣΥΝ στο Σωματείο Ιματισμού της Θεσσαλονίκης και η κοινή πλεύση με την εργοδοσία βγάζει μάτι. Είναι γεγονός ότι μέσα από αυτήν την πραγματικότητα οι δυνάμεις του ΣΥΝ επιδιώκουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν απομονωθεί από τους εργάτες και τις εργάτριες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και στις μεθοδεύσεις αυτές αντιτάχθηκαν και θα αντιταχθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Τα παραπάνω σημειώνει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το όργιο νοθείας στο οποίο επιδίδεται από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΝ με τη συνέργεια της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Β. Ελλάδας. «Η κάλυψη των στελεχών του ΣΥΝ και της νοθείας από τη ΓΣΕΕ δεν εκπλήσσει κανέναν, γιατί κινείται στην πάγια γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για δημιουργία ψεύτικων συσχετισμών δύναμης», προσθέτει το ΠΑΜΕ και καταλήγει: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να δώσουν αποφασιστική απάντηση στις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα συμφέροντα της εργοδοσίας παραχαράσσοντας παράλληλα τη θέληση των εργαζομένων».

Η νοθεία με στοιχεία

Το προχθεσινό όργιο της νοθείας, που με συγκεκριμένα στοιχεία αποκάλυψε το ΠΑΜΕ, επιχειρήθηκε να βρει συνέχεια και χτες. Στελέχη του ΣΥΝ προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ να παρακολουθήσει τις εκλογές του Συνδικάτου, ξέροντας καλά ότι οι καραμπινάτες παρατυπίες, που σχετίζονται με το μητρώο, τη διαγραφή μελών του σωματείου, τη συμμετοχή στην ψηφοφορία εργαζόμενων άσχετων με τον κλάδο και το «εν κρυπτώ» στήσιμο της κάλπης δεν μπορούν να κρυφτούν.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έχει καταγράψει το σύνολο των στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΝ και η ΠΑΣΚΕ έχουν επιδοθεί σε ένα χωρίς προηγούμενο όργιο νοθείας με στόχο τη διατήρηση στο συνδικάτο των πλαστών συσχετισμών. Αυτά τα στοιχεία θα παρουσιάσει σήμερα το ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει στις 12 μ., στην αίθουσα του 7ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Προκαλούν οι ΣΥΝεταίροι

Πρόκληση, εξάλλου, για το σύνολο των εργαζομένων αποτελούν και οι ανακοινώσεις των δυνάμεων της συναίνεσης με αφορμή τη νοθεία. ΣΥΝ και ΓΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τη νοθεία, έβγαλαν προχτές σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που ξεσκέπασαν την αντεργατική τους συμπαιγνία. Χτες, είχε σειρά η «Αυτόνομη Παρέμβαση», που σε ανακοίνωσή της βγάζει κραυγές, χωρίς να δίνει καμιά απάντηση στις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για τους ίδιους συνδικαλιστές, που, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ στην ταξική Ομοσπονδία της ΟΕΚΙΔΕ, δε δίστασαν στο τελευταίο συνέδριο να κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, δρώντας κατ' εντολήν των αφεντικών στον κλάδο και υπηρετώντας την αντεργατική στρατηγική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ