Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με καθημερινές πρωτοβουλίες τα συνδικάτα μεταφέρουν το απεργιακό κάλεσμα

Στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα | Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με το βλέμμα τους στραμμένο στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και κυρίως στο πώς αυτή θα αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης, εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη τη χώρα μεταφέρουν σε χώρους δουλειάς και γειτονιές το απεργιακό κάλεσμα, εντείνουν τις πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων.

Στις συνελεύσεις των σωματείων, στις εξορμήσεις και τις περιοδείες που γίνονται στους χώρους δουλειάς, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε συνοικίες και γειτονιές, το μήνυμα είναι ένα: Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν δέχονται να «σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι». Δεν συμβιβάζονται με την πολιτική που τους αναγκάζει να «κόβουν» τις ανάγκες τους για να «χωρέσουν» στους συρρικνωμένους μισθούς, στις κατακρεουργημένες συντάξεις, στα επιδόματα της φτώχειας και τα «pass» της κοροϊδίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μέρα με τη μέρα ανακοινώνονται και νέες απεργιακές συγκεντρώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20).

Συγκεντρώσεις ακόμα έχουν ανακοινωθεί από σωματεία σε: Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Αλιβέρι, 10.30 π.μ. άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου. Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Ελευσίνα, 10.30 π.μ., Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Καβάλα, 11 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη. Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου. Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Λέσβο, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς. Πύργος, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Σάμο, 10 π.μ., Βαθύ (Εργατικό Κέντρο). Χαλκίδα, 10.30 π.μ., ΕΚ Εύβοιας. Χανιά, 10 π.μ., Δημοτική Αγορά. Χίο, 11 π.μ., πλατεία Βουνακίου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), με συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας στις 10 π.μ. στα Χαυτεία.

Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Στην πορεία προς την απεργία του Νοέμβρη, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κεντρικές παρεμβάσεις: Αύριο Πέμπτη, θα στηρίξουν την πανυγειονομική απεργία και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ., στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Την Παρασκευή 21/10, οργανώνουν παρεμβάσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, στα κεντρικά γραφεία παρόχων Ενέργειας.

Το ΣΕΤΕΠΕ τη μέρα της απεργίας (9/11) προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο «Electra Palace») και σήμερα Τετάρτη Γενική Συνέλευση, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Το ΣΕΤΗΠ, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου κλαδικής ΣΣΕ, ως πρώτο βήμα στη συζήτησή του με τους εργαζόμενους για να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Γενική Συνέλευση προγραμματίζεται επίσης από το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, στις 23/10.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο μαζί με σωματεία οργανώνουν συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με κατάληξη στο δημαρχείο. Την Παρασκευή 4 Νοέμβρη θα οργανώσει παρεμβάσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, στα κεντρικά γραφεία παρόχων Ενέργειας.

Στις Σέρρες, εργατικά σωματεία και φορείς αύριο θα συμμετέχουν στην πανυγειονομική κινητοποίηση και την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας θα διοργανώσουν πικετοφορία για την ακρίβεια.

Στην Καβάλα, δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς κατέληξαν μετά από σύσκεψη στην πραγματοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των οποίων θα διοργανωθεί συναυλία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ενάντια στην ακρίβεια την Παρασκευή 4 Νοέμβρη.

Στη Δράμα, τα σωματεία της πόλης καλούν αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ., στη ΔΕΗ, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Πέμπτη 27 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στη ΔΕΥΑΔ και το Σάββατο 5 Νοέμβρη στις 11 π.μ. σε σούπερ μάρκετ της πόλης.

Στην Ξάνθη, κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στις αρχές Νοέμβρη.

Στο Ηράκλειο, θα γίνει συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. Στα Χανιά, θα γίνει συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά.

Στη Χίο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ, την Τρίτη 25 Οκτώβρη, στις 12 μ., ενάντια στην ακρίβεια.

Στη μάχη της απεργίας οι ρετσινάδες της βόρειας Εύβοιας

Να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Μαντούδι και την Ιστιαία, στις 10.30 π.μ., καλεί τους ρετσινάδες και δασεργάτες της βόρειας Εύβοιας το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας.

Το Σωματείο τονίζει ότι ενώ το πρόγραμμα αποκατάστασης του καμένου δάσους έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη φροντίσει να εφοδιαστούν όλα τα συνεργεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό (αλισοπρίονο, χλοοκοπτικά κ.ά.) και τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και προστασίας (κράνη, γυαλιά, γάντια, παπούτσια, παντελόνια κ.ά.). Καταγγέλλει επίσης τη στάση της διοίκησης του Δασαρχείου Λίμνης που προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της κυβέρνησης στις πλάτες των εργαζομένων και παράλληλα να διασπάσει την ενότητά τους.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιες προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, το σωματείο μας ενωμένο και δυνατό θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας στο 100%. Θα συνεχίσουμε ακλόνητοι στον δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες μαζί με όλο τον λαό της Βόρειας Εύβοιας, για να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Μια τέτοια μεγάλη απάντηση θα δώσουμε με τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία», καταλήγει στο κάλεσμά του το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας.

Συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις και οι συσκέψεις

Ξεχωριστή σημασία μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση αποκτά η συμμετοχή των εργαζομένων στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων τους που πραγματοποιούνται συνεχώς αυτόν τον καιρό.

Σήμερα Τετάρτη, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Επίσης, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί τα παραρτήματά του και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος), για την προετοιμασία της απεργίας.

Σήμερα Τετάρτη, συσκέψεις για τον συντονισμό της δράσης θα γίνουν σε: Αγρίνιο, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, Λέσβο, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43), Ορεστιάδα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ