Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και δίνουμε απάντηση!

Κάλεσμα μαζικά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη απευθύνει το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Επισημαίνοντας ότι η «αγωνία» των μεγαλοξενοδόχων και των λοιπών εργοδοτών στην αρχή της σεζόν «για το αν θα βρούνε προσωπικό», μετατράπηκε σε 12ωρα δουλειάς, εντατικοποίηση χωρίς καθόλου ρεπό, άδεια, χαραμάδα ξεκούρασης, το Σωματείο σημειώνει ότι «ήδη αρκετοί συνάδελφοι βρίσκονται σε εργατικές διαφορές διεκδικώντας δεδουλευμένα, "ξεχασμένα" ένσημα, καθυστερούμενα».

Τονίζοντας ότι ενόψει του χειμώνα, όπου η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου καλείται να ζήσει με το επίδομα ανεργίας (όσοι το παίρνουν), υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ειδικά σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη η υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης σε όλους μας», κάτι που παραμένει βασικό αίτημα των εργαζομένων προκειμένου να ζήσουν αξιοπρεπώς.

«Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε, δίνουμε απάντηση στους εργοδότες του κλάδου που πλουτίζουν από τον δικό μας μόχθο, την ώρα που ο μέσος μισθός δεν φτάνει για να καλύψει τα έξοδά της μια οικογένεια ούτε για την πρώτη βδομάδα του μήνα», επισημαίνει το Σωματείο.

Διπλασιάστηκε η συμμετοχή στις εκλογές

Στη Ζάκυνθο, με μαζική συμμετοχή, συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία του κλάδου.

Η κάλπη έχει στηθεί σε δεκάδες χώρους δουλειάς, αλλά και κατοικίας των εργαζομένων του κλάδου, που διπλασίασαν ήδη τη συμμετοχή τους απ' τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, πριν από τρία χρόνια, στέλνοντας μέχρι στιγμής ένα σημαντικό μήνυμα. «Δύναμή σου το Σωματείο - Να γίνουμε χιλιάδες», σημειώνει το Σωματείο, καλώντας στις κάλπες ως τις 27 Οκτώβρη, αλλά και σε αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ