Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Σήμερα η κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα

Στην απόλυση δύο ακόμα εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησε η εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, διευκολύνοντας έτσι τα σχέδια της κυβέρνησης για ξήλωμα όλου του προσωπικού και λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους.

Και στην εξέλιξη αυτή, την απάντησή τους δίνουν σήμερα Τετάρτη τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, με στάση εργασίας και κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την ενσωμάτωση των εργολαβικών στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, χθες, προχωρώντας στην εξαγγελία της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις του συνόλου του προσωπικού μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη, η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ απέλυσε δύο ακόμα εργαζόμενους, οι οποίοι προστίθενται στους δύο που είχαν απολυθεί την προηγούμενη βδομάδα.

Τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε κοινή ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη ενέργεια, αναδεικνύοντας ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για απομάκρυνση του συνόλου του προσωπικού και λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος του έτους. Με τη σημερινή κινητοποίηση απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και την ενσωμάτωση όλων των εργολαβικών στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, και καλούν την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το μέλλον της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας τους.

«Η κίνηση του εργολάβου να απολύσει ακόμη δύο συναδέλφους δείχνει ξεκάθαρα ότι όλη αυτή η εξέλιξη εξυπηρετεί την κυβέρνηση, γι' αυτό και την επιτρέπει. Εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της για να αρχίσουν να φεύγουν ένας - ένας οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ. Να ετοιμάσει το έδαφος για να ερημώσει η περιοχή», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, και προσθέτει:

«Καθημερινά καταρρίπτεται και από μία αυταπάτη, αποκαλύπτονται τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκπληρώσει την εντολή που έχει και να αδειάσει το εργοστάσιο από τους εργαζόμενους. Και μετά θα παίξουν την περιουσία της ΛΑΡΚΟ και του ελληνικού λαού στα ζάρια, με τους εργαζόμενους άνεργους και στον δρόμο και την περιοχή να μαραζώνει».

Τονίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ «δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη» και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Η απάντηση των εργαζομένων τόσο απέναντι στις απολύσεις των συναδέλφων όσο και στο έγκλημα της κυβέρνησης είναι ο αγώνας. Ενωμένοι και με την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας από ολόκληρη τη χώρα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Και την Τετάρτη στην κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας, και στις 9 Νοέμβρη στην πανελλαδική απεργία, και σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αποφασίσουμε για το επόμενο διάστημα».

Να σημειωθεί ότι για την Παρασκευή 21 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί συνάντηση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων υπουργείων, με τα Σωματεία να ζητούν ενημέρωση για τις εξελίξεις και την έναρξη εργασιών συντήρησης με σκοπό την επαναλειτουργία των μεταλλείων και του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ