ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008

Γιώργος Σαββίδης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα, η οικογένειά του, τα αδέλφια του, οι φίλοι και οι γείτονές του από τον Περισσό και το Μοναστηράκι Πέλλας, προσφέρουν στο ΚΚΕ, από τις τάξεις του οποίου αγωνίστηκε σε όλη τη ζωή του ως πρώτη δόση 1.000 ευρώ.

Τους αγωνιστές μην τους κλαις. Να κλαις αυτούς που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ!.

* * *

Φωτ.

Στις 22 Απρίλη έκλεισαν 6 χρόνια από το θάνατο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΖΩΝΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, δασκάλου, από την Πεδινή Ιωαννίνων. Συμμετείχε στις πρώτες αντιστασιακές ομάδες του ΕΛΑΣ. Τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη της Αμφιλοχίας και έμεινε 11 μήνες στο νοσοκομείο του ΕΛΑΣ στο Καρπενήσι.

Στη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών απολύθηκε από την Εκπαίδευση για τη δράση του.

Ως το τέλος της ζωής του συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Μέλη της Περιαστικής Αχτίδας του νομού Θεσσαλονίκης προσφέρουν στο ΚΚΕ 160 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πανοράματος, στη μνήμη του ακούραστου και αταλάντευτου αγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Φλεβάρη 2008.

Αργύρης Φωτάκης
* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ, του ΓΡΗΓΟΡΗ και της ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΛΤΑΚΟΥ και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, Μακρονησιώτη, προσφέρω στο ΚΚΕ, 300 ευρώ.

Τάσος Πάνου, μέλος του Παραρτήματος Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΚΛΕΑΝΘΗ ΛΥΧΟΥΝΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

* * *

Δε σας ξεχνώ!

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, η οποία «έφυγε» πριν από χρόνια στις 27 Απρίλη και του αγαπημένου πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 17 Αυγούστου, πριν από 2 χρόνια, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευαγγελία Παρασκευοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ και για την ονομαστική γιορτή του στις 23 Απρίλη, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης 40 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Στις 23 Απρίλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που άφησε την τελευταία πνοή του ο αγαπημένος μας πατέρας, παππούς και αδελφός ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1946. Γεννήθηκε στο χωριό Χαραυγή Κοζάνης το 1928 από γονείς αγρότες. Μέλος της ΕΠΟΝ, από το 1943, αναδείχτηκε σε στέλεχος της οργάνωσης στο χωριό του. Πιάστηκε από τους τρομοκράτες του ΠΑΟ, κλείστηκε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και από εκεί μεταφέρθηκε όμηρος σε γερμανικό στρατόπεδο. Επέστρεψε στο χωριό του με την κατάρρευση της Γερμανίας.

Το Σεπτέμβρη του 1946, το όργιο της τρομοκρατίας που είχε εξαπλωθεί στη χώρα τον ανάγκασε να καταφύγει στις Ομάδες Δημοκρατικών Καταδιωκόμενων στο Βέρμιο. Τον Ιούλη του 1947, πέφτει σε ενέδρα του κυβερνητικού στρατού, αιχμαλωτίζεται και μεταφέρεται στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης. Περνάει δυο φορές από Στρατοδικείο και καταδικάζεται σε θάνατο. Απέφυγε το εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά κρατήθηκε σε διάφορες φυλακές 16 χρόνια.

Σάββας Ποζατζίδης
Αφέθηκε ελεύθερος το 1962 και επέστρεψε στο χωριό του. Ολα ήταν κατεστραμμένα. Οι γονείς είχαν πεθάνει. Το σπίτι καμένο από τα θεμέλια και ο αδελφός του, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Οι δυσκολίες δεν τον λύγισαν. Παντρεύτηκε, απέκτησε δυο παιδιά, ήταν καλός νοικοκύρης και αγαπητός από συγγενείς και φίλους.

Στη μνήμη του αδελφού μας, στη μνήμη των γονιών μας αγωνιστών - Μακρονησιωτών, των εξαδέλφων μας ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Αίγινα και των συγχωριανών μας από τη Χαραυγή Κοζάνης προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Τάσος και Μαρία Δεληδημητρίου

Τα παιδιά: Δήμητρα, Σοφία

Τα εγγόνια: Εύη, Σωτήρης, Μαρία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας.

Δέσποινα

* * *

Φωτ.

Στις 9 Απρίλη 2008 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος της ΚΟΒ Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης. Αγροτοεργάτης, από τα εφηβικά χρόνια του και ως το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Κόμματός του. Καλός οικογενειάρχης, άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά του την ανθρωπιά του.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν εκτός από την οικογένειά του, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του, κατατέθηκαν πολλά στεφάνια ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της ΚΟΒ του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ιωάννα, οι κόρες του Μαρία, Αθανασία και Δήμητρα, οι γαμπροί και τα εγγόνια του προσφέρουν 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 40 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλκηδόνας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΖΩΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Αθανάσιου» Νέας Μεσημβρίας της ΚΟ Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν μέλος ως τα στερνά της, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για ενίσχυση της νέας πορείας του προς το λαό.

Στέφανος Ζώνιος
Ο γιος της Φίλιππος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΜΑΧΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, η οποία αγωνίστηκε με το ΚΚΕ για έναν καλύτερο κόσμο, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Η οικογένειά της

Οικογένεια Γιάννη Σκαλόπουλου από Μυτιλήνη

Στην ακριβή μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Ροτόντας.

Μάγδα Μητρογώγου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου αδελφού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Τάσου) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στις 13 Γενάρη 2008 σε ηλικία 72 χρόνων, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Από τα 14 χρόνια του ο Τάσος Αναστόπουλος έγινε κηδεμόνας των μικρότερων αδελφών μας, αφού οι γονείς μας ήταν στις φυλακές και εγώ στον ΔΣΕ.

Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις γραμμές και στις υποχρεώσεις του προς το ΚΚΕ.

Γιάννης Αναστόπουλος

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγός μου ΑΡΓΥΡΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση του, καταδικάστηκε από έκτακτο στρατοδικείο σε ισόβια. Ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε για πολλά χρόνια στις φυλακές, στις εξορίες και στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας, 50 ευρώ και 5 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα της αλήθειας.

Λάμπρος Τραζανατζής
Η Λενιώ του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΧΗΡΑ η Ελένη Χριστοδουλιά και ο Ναθαναήλ Χυτήρης προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Απρίλη κλείνουν 6 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βέτα Ποζατζίδου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.



Κλεάνθης Λυχούνας


Ζωή Εμμανουηλίδου


Τάσος Αναστόπουλος


Λεωνίδας Προυσαλίδης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-02-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2019-11-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-01-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-11-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-08-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-29 00:00:00.0)