ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αύριο όλοι στους δρόμους!

Συνεχίζονται και σήμερα οι γενικές συνελεύσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Αύριο, Παρασκευή, 30 Μάη, οι νέες διαδηλώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Πέμπτη 29 Μάη 2008

Φοιτητές και σπουδαστές βγαίνουν στις 30 Μάη ξανά στο δρόμο. Σε όλη την Ελλάδα και συγκρούονται με την αντιδραστική αντιεκπαιδευτική πολιτική. Με αιτήματα τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για τα ΚΕΣ που περνάει από την πίσω πόρτα την κατάργηση του άρθρου 16 και τη συνολική κατάργηση του νόμου - πλαισίου, φοιτητές και σπουδαστές δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σε μια σειρά πόλεις. Στην Αθήνα, συναντιούνται στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στην Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου. Στην Πάτρα, στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία.

Οι γενικές συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ μέχρι στιγμής αποφάσεις για το αυριανό συλλαλητήριο έχουν πάρει οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι: Φαρμακευτική Αθήνας, Μαθηματικό Πάτρας, Βιολογικό Πάτρας, Δάσκαλοι Πάτρας, Χημικοί Μηχανικοί Πάτρας, Πολιτικοί Μηχανικοί Πάτρας, Αρχιτεκτονική Αθήνας, Εστίας της Νέας Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου Αθήνας, Φυτικής Παραγωγής Βόλου, ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, ΤΕΙ Πύργου, Επιστημών Τέχνης Ιωαννίνων.

Και κατά τη διάρκεια των χτεσινών γενικών συνελεύσεων επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο διασπαστικός και βρώμικος ρόλος της ΕΑΑΚ απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Συγκεκριμένα, στη ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, η ΕΑΑΚ προκειμένου να μην καταλήξει η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου σε αγωνιστική απόφαση για αύριο Παρασκευή και παίζοντας ουσιαστικά το ρόλο της ΔΑΠ - η οποία απουσίαζε - επιχείρησε να δημιουργήσει χάος και να στείλει τους φοιτητές σπίτια τους, επιτιθέμενοι άνανδρα και με τραμπούκικο τρόπο στον ομιλητή και σε μέλη της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Αν και τα μέλη της Πανσπουδαστικής είχαν αριθμητική υπεροχή μέσα στο αμφιθέατρο, ήταν αποφασισμένοι να μη διαλυθεί η γενική συνέλευση όπως επιδίωκε η ΕΑΑΚ και επέλεξαν να δώσουν την απάντηση στις 30 του μήνα, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

Στις γενικές συνελεύσεις της Ιατρικής και του Ιστορικού Αρχαιολογικού στα Γιάννενα, η ΔΑΠ όχι απλά επιχειρηματολόγησε υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων «θα μας πάνε μπροστά», «να μη χάσουμε το τρένο της Ευρώπης», αλλά αξιοποίησε τα χτεσινά προσχεδιασμένα προβοκατόρικα επεισόδια προκειμένου να εμφανιστεί από τη μια ως ...δύναμη σταθερότητας και από την άλλη να ταυτίσει τέτοιες μεθόδους με το φοιτητικό κίνημα. Στη γενική συνέλευση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, η «διαφοροποιημένη» ΠΑΣΠ υποστήριξε ότι ο νόμος - πλαίσιο έχει και θετικές πλευρές...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ στις σχολές (2014-05-03 00:00:00.0)
Μπλόκαραν τη συμμετοχή στην απεργία! (2010-05-18 00:00:00.0)
Κόντρα σε κεφάλαιο και απεργοσπάστες, ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ! (2010-02-09 00:00:00.0)
Κατεβαίνουν στους δρόμους την Παρασκευή (2008-10-08 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 14 Ιούνη (2008-05-31 00:00:00.0)
Στη μάχη εντυπώσεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ (1996-03-20 00:00:00.0)